One thought on “Veel Gestelde Vragen: IGF-1 

 1. Wat is IGF-1?
  IGF-1 is een polipeptide van 70 aminozuren en staat voor Insuline-like-growth Factor. The structuur van IGF-1 komt voor 50% overeen met die van insuline.
  IGF-1 is zoals in de HGH FAQ te lezen is een hormoon wat in de lever wordt geproduceerd als gevolg van HGH. Veel van de groei bevorderende gevolgen van HGH zijn toe te schrijven aan IGF-1. Het is per persoon verschillend hoeveel HGH er omgezet wordt in het lichaam van HGH naar IGF-1, maar per i.u. HGH wat geïnjecteerd word zal rond de 4-6 MG worden omgezet naar IGF-1. De grote kracht van IGF-1 zit natuurlijk in de potentie tot celdeling en het veranderen van de cel structuur. Hierdoor ontstaan er nieuwe spiervezels en nieuwe receptoren voor testosteron. Ook zal het verder de activiteit van satelliet-cellen vergroten/activeren
  Gebruikers geven aan dat normale kuurtjes beter werken voor hun gevoel dan zonder IGF-1. Waarschijnlijk is dit voor een groot deel toe te schrijven aan de eigenschap van IGF-1 voedingsstoffen beter op te nemen. Het is dus een nutrientpusher onder andere. Ze ervaren vaak afname in lichaamsvet.
  Het gebruik van IGF-1
  De normale dosis voor het gebruik van IGF-1 ligt tussen de 60 en 120 MCG. Bij een dosis hoger dan 80 MCG is het verstandig het te verdelen over de dag in meerdere (2-3) injecties. 2 injecties zou in principe voldoende zijn per dag wegens de halfwaarde tijd van de IGF-1(6-8 uur)
  Het wordt aanbevolen IGF-1 niet langer te nemen dan 4 tot 6 weken omdat daarna ook het effect afneemt, waarschijnlijk door receptor gevoeligheid vermindering en dat het lichaam een of meer typen antilichamen produceert om de overmaat van IGF-1 te compenseren en niet te vergeten de insulinegevoeligheid.
  Wat gebruikers ervaren
  Gebruikers ervaren tijdens IGF-1 een grote pomp tijdens het trainen. Dit met namen bij eventuele pre-workout injecties.
  Verder is er voornamelijk een daling van het lichaamsvet niet ongewoon en meer hardheid over het lichaam.
  Tegenwoordig gebruiken veel mensen het in de PCT (nakuur), de meeste mensen houden hun gewonnen spiermassa beter vast.
  Dit komt doordat IGF-1 zoals eerder vermeld een nutriënt pusher is.
  Het heeft overeenkomende eigenschappen in dat opzicht met insuline.
  Werking op de testikels
  Tijdens normale kuurtjes zullen de testikels krimpen, dit is tijdens kuren te voorkomen door het gebruik van HCG.
  Echter dit kan IGF-1 ook! Zelfs midden in een kuur zal het testicular atrophy voorkomen.
  IGF-1 bijwerkingen
  Veel gebruikers van IGF-1 zijn vermoeid over de dag, dit is dan een van de negatieve bijwerkingen van IGF-1. Dit komt ook veel voor bij het gebruik van HGH in hogere doseringen.
  Bij hogere doseringen (100+ MCG) ervaren sommige gebruikers van IGF-1 hoofdpijn, misselijkheid.
  Een HGH-buik kan veroorzaakt worden de enorme hoge IGF-1 doseringen voor lange aaneengesloten weken.(maar dan wel extreem hoge doseringen met combinatie insuline+hgh)
  VOEDING IGF-1
  Nog een bijwerking van IGF-1 is dat het gelijkwaadige eigenschappen heeft als insuline dus er is een kans op daling van het bloedsuiker niveau en soms zelfs een hypoglycemia(hypo) net als bij insuline. Dit komt gelukkig zelden voor want het is een stuk minder extreem dan bij insuline gebruik. Echter zou ik wel koolhydraat inname bij het gebruik van IGF-1 in de gaten houden. Als richtlijn zou ik in de INSULINE FAQ kijken wat betreft PWO insuline voeding. Ik zou dit aanhouden als je rond de 100 MCG PWO zet. Minder mcg heb je dus ook minder dextrose en dergelijke nodig. Maar let altijd op voor een eventuele aankomende hypo.
  Bewaring van IGF-1
  Indien IGF-1 is gemixt met Azijnzuuroplossing kan het zelfs 2 jaar buiten de koelkast worden bewaard zonder negatief effect op de kwaliteit:
  The stability of a liquid solution of LR3IGF-I was monitored for a period of two years at storage conditions of -20 C, +4 C, +22 C, and +37 C.
  The final concentration of LR3IGF-I was in acetic acid. At various time points, samples were taken and compared to a lyophilized control (stored at 4 C).
  Listed below are the stability results for each respective storage condition.
  Storage Condition: -20 C (-4 F)
  Biological Potency No Change up to 2 years
  Immunological Activity No Change up to 2 years
  Mobility of Protein No Change up to 2 years
  Elution Profile by reversed phased HPLC No Change up to 2 years
  Storage Condition: +4 C (39.2 F)
  Biological Potency No Change up to 2 years
  Immunological Activity No Change up to 2 years
  Mobility of Protein No Change up to 2 years
  Elution Profile by reversed phased HPLC No Change up to 2 years
  Storage Condition: +22 C (71.6 F)
  Biological Potency No Change up to 2 years
  Immunological Activity No Change up to 2 years
  Mobility of Protein No Change up to 2 years
  Elution Profile by reversed phased HPLC No Change up to 2 years
  Storage Condition: +37 C (98.6 F)
  Biological Potency No Change up to 1 year
  Immunological Activity No Change up to 1 year
  Mobility of Protein No Change up to 1 year
  Elution Pr

Comments are closed.