One thought on “Testosteron Propionate

 1. Testosteron Enanthate – Cypionate – Propionate
  Testosteron
  Duur werking Testosteron propionate: 2 tot 3 dagen
  Testosteron enanthate: 15 tot 16 dagen
  Testosteron cypionate: 15 tot 16 dagen
  Toediening injectie
  Dosis Testosteron propionate: 50 tot 200 mg/dag
  Testosteron enanthate: 250 tot 1000 mg/week
  Testosteron cypionate: 250 tot 1000 mg/week
  Acne Ja / per persoon verschillend
  Waterretentie Nee
  Hoge bloeddruk Zelden
  Zwaar op de lever Nee.
  Aromatisering Nee
  DHT conversie Nee
  Onderdrukking van hormoonproductie Ja
  Testosteron
  In het lichaam converteert testosteron voor een deel naar zowel DHT als oestrogeen. Dit oestrogeen zorgt voor een toename van glycogeenopslag en afgifte van groeihormoon, daarnaast stijgt het aantal androgeenreceptoren. De DHT en testosteron vergroten de spierkracht en –massa via de androgeenreceptor. Helaas zorgt de conversie naar DHT en oestrogeen ook voor de bijwerkingen die met deze stoffen geassocieerd worden. Bij oestrogeen zijn dit onder andere waterretentie en gynecomastie. Bij DHT zijn dit vergroting van de prostaat en verlies van het hoofdhaar. Testosteron zorgt ook voor een toename van spiervezels en beschermt tegen spierverlies tijdens cutten. Daarnaast zorgt het voor een toename van rode bloedcellen, dit zorgt voor een beter uithoudingsvermogen en beter herstel na activiteit. De oestrogeen-gerelateerde bijwerkingen kunnen geremd worden door de conversie naar oestrogeen te remmen of door de oestrogeenreceptor te blokkeren. Het eerste wordt gedaan door proviron, arimidex, aromasin of letrozole, proviron verdient hier de voorkeur omdat het zelf ook een licht androgene werking heeft en de hoeveelheid vrije testosteron in het lichaam doet stijgen. In het tweede geval kan nolvadex gebruikt worden om de oestrogeenreceptor te blokkeren. De DHT-gerelateerde bijwerkingen kunnen geremd worden door de conversie naar DHT te remmen. Dit kan met finasteride.
  Testosteron injectie is veruit de meest voorkomende vorm van testosteron. Aan het testosteron-molecuul wordt een ester toegevoegd om de afgifte ervan te vertragen, daardoor hoeft minder vaak geïnjecteerd te worden. De meest bekende voorbeelden zijn testosteron propionate en testosteron enanthate. Zie de tabel voor de toedieningsfrequentie van de verschillende vormen van testosteron. Het is ook mogelijk om pure testosteron (zonder ester) te injecteren, dit is ook de enige vorm die als oplossing in water verkrijgbaar is.
  Hoe vaak injecteren
  Testosteron base Iedere dag
  Testosteron propionate Iedere dag of om de dag
  Testosteron enanthate Één keer per week (bij hoge doses twee keer per week)
  Testosteron cypionate Één keer per week (bij hoge doses twee keer per week)
  Sustanon Twee keer per week
  Oraal Testoseron
  Voor mensen die niet willen injecteren is het ook mogelijk om testosteron oraal te nemen. Dit is een capsule met testosteron undecanoate opgelost in olie. Op deze manier wordt de testosteron in het lymfesysteem opgenomen voordat het via de darmen naar de lever gaat, waar het overgrote deel afgebroken zou worden. Om deze reden werken testosteron pillen, waar de testosteron in bindmiddel gestampt is, niet. Het nadeel van de testosteron capsules is dat ze alleen door Organon gemaakt worden en dus duur zijn, daarnaast moeten er veel capsules genomen worden wil je er profijt van hebben.
  Transdermaal Testosteron
  Testosteron is ook verkrijgbaar in de vorm van een pleister of gel die op de huid aangebracht kan worden. Speciale ingrediënten zorgen ervoor dat de testosteron door de huid opgenomen wordt. Voor hormoontherapie is deze vorm van testosteron een goed alternatief voor mensen die niet willen injecteren. Het probleem is dat maar een deel van de testosteron door de huid wordt opgenomen, in sommige bronnen wordt 10 % geclaimd. Voor een dosis die vergelijkbaar is met het injecteren van testosteron zal de gebruiker dus veel moeten smeren waardoor de kosten hard oplopen.
  Gebruik
  Testosteron kan zowel gebruikt worden om te bulken als om te cutten. Het kan alleen worden genomen of gestacked worden met andere producten. Aangezien testosteron de sterkste spierbouwer is die verkrijgbaar is worden alleen andere producten toegevoegd om de bijwerkingen van te verminderen, anders is het slimmer om meer testosteron te nemen. In geval van een bulk kuur wordt een langwerkende versie van testosteron (testosteron enanthaat of cypionaat) vaak gestacked met deca of boldenone. Deze kuur wordt vaak gekickstart met dianabol. Een normale dosis voor langwerkende testosteron is 250 tot 750 mg per week. Voor een cutkuur met langwerkende producten wordt testosteron enanthaat of testosteron cypionaat gestacked met boldenone of primobolan. De kortwerkende testosteron propionate wordt bijna altijd gebruikt om te cutten maar is net zo geschikt om te bulken. Het wordt vaak gebruikt voor kortere kuren omdat het om de 2 dagen geïnjecteerd moet worden en gecombineerd met andere kortwerkende producten. Uit praktijkervaringen

Comments are closed.