6 thoughts on “Klaar voor je eerste kuur?  

 1. Als beginnende bodybuilder of fitness beoefenaar word je er al snel mee geconfronteerd, je kan er ook niet naast kijken want doping en sport zijn onafscheidbaar. Anabolen zijn echter niet ongevaarlijk, het zijn zware medicijnen die in de medische wereld gebruikt worden om ernstige ziekten en aandoeningen te genezen of te behandelen. Ik denk dat volgende info essentieel is voor iedereen die voor de eerste keer hoort van anabole anabolen en overweegt te gaan gebruiken.
  Steroïden en andere doping worden door outsiders wel eens als rotzooi aanzien, als er iemand een verhaal verteld en het gaat over doping dan is het meestal negatief. Wat je krijgt is een slechte naam voor de sport en een vertekend beeld, namelijk dat anabolen gebruik per defenitie dom en onnodig is. Ik ben het daar niet mee eens, niet de stof, maar de gebruiker zelf is de schuldige als het misgaat. Dit board heeft 1 belangrijk doel: iedereen die van plan is om prestatieverhogende middelen te gaan gebruiken, leren om er op een verantwoordelijke manier mee om te gaan.
  De meeste gebruikers hebben te weinig research gedaan voor ze aan hun eerste kuur beginnen. Het gevolg hiervan is dat ze meer neveneffecten ondervinden, minder resultaat hebben en minder resultaat overhouden. Al die fouten kunnen vermeden worden als men gewoon de tijd neemt om wat studie te doen naar het onderwerp. Oftewel, eerst denken dan pas doen. Meestal is de reden dat men zo snel mogelijk wil kuren simpel; ‘Snel groot worden’ alhoewel elke persoon die hierover een beetje kennis heeft opgedaan zeer goed weet dat anabolen je niet zomaar ‘snel groot maken’. Hieronder enkele belangrijke punten die iedereen in acht zou moeten nemen vooraleer aan een kuur te denken.
  Research en studie.
  dit is essentieel. Elke gebruiker zou minimum 1 jaar voldoende over anabolen en bodybuilding moeten opzoeken om te weten waarmee hij of zij bezig is. Deze basiskennis kan komen uit boeken maar ook uit discussieforums op het internet zoals hier op dutchbodybuilding.com. De basis houd in dat je weet wat de gebruikelijke AAS inhouden en hoe ze werken. Welke medicijnen je ermee mag combineren en welke niet. Je moet geen steroïd goeroe worden om te weten hoe je moet injecteren, wat belangrijk is tijdens een kuur en wat de gevaren zijn die je in acht moet nemen. Het anabolen board hier is er om je te helpen, maar sommige dingen zou je moeten weten door eigen opzoekwerk. Bovendien zijn veel vragen al eens gesteld en kan je de zoekfunctie bovenaan dit board gebruiken om de meest frequente vragen terug te vinden. Vind je het antwoord niet of twijfel je nog stel dan gerust je vraag en je wordt zeker geholpen.
  Een goede basis hebben.
  Iedereen die gaat kuren zou enkele jaren trainingservaring moeten hebben. Belangrijk is dat je eerst zoveel mogelijk natuurlijke groei uit je spieren haalt want zodra je een eerste kuur hebt gedaan zal je erna minder goed zonder kunnen. Zie het als een lat die steeds hoger word gelegd; je begint aan de grond en door natuurlijke spiergroei kan je de lat heel hoog brengen. Eens je tegen de natuurlijke genetische limiet aanzit zal de groei veel trager gaan en zullen andere manieren moeten gezocht worden om de lat nog hoger te brengen. begin je echter al van de grond met anabolen dan komt die lat van laag naar heel hoog, je lichaam kan die sprong niet aan en je loopt kans blessures op te lopen. Bovendien is de gewonnen spiermassa wanneer je niet kuurt dan zeer moeilijk vast te houden en zal je snel terug bij de grond zitten. Denk niet dat je zonder anabolen niet zwaarder kan worden. Zelfs al gaat het moeilijk, iedereen kan indien voeding, training en rust optimaal zijn zeer goed vooruitgaan als naturel. De minimum leeftijd voor gebruik zou ergens rond de 20 á 21 jaar moeten liggen, dit omdat niet iedereen op dezelfde leeftijd volwassen en klaar is voor kuren.
  Voeding en training.
  Zorg dat je weet welke training het beste werkt voor jou. Welke split, oefeningen, sets en reps. Hoelang en hoeveel je moet trainen enz. Weet hoever je kan gaan en wat jou lichaam aan kan. Hoe je overtraining kan vermijden en optimaal kan groeien. Dit leer je niet op een paar dagen of weken. Voor de basisprincipes raad ik je aan Bodybuilding en Fitness voor Beginners: een Korte Intro! eens te lezen. Zorg dat je genoeg hebt leren eten, voeding is het allerbelangrijkste onderdeel van een kuur als je wil slagen. Voeding is het enige wat meer anabool is dan anabolen. Als je voeding niet goed is moet je nog niet eens denken aan kuren want of je nu natural of gebruiker bent, als de voeding niet deugd dan groei je niet, zo simpel is het.
  Je gezondheid.
  Die moet in orde zijn voor je aan een kuur begint. Ga naar een dokter en laat je testen op bloed, lever, nieren en hart. Een algemene controle op je gezondheid is belangrijk, een kuur is altijd een aanslag op je gezondheid dus wil je in elk geval gezond beginnen. Als je hier al problemen hebt dan moet je jezelf de vraag stellen o

 2. hallo,
  ik zou graag starten met melaton 2 .;heb een zeer lichte huid en rood haar..en zou dus ook graag wat een bruinere huid willen..welk strarters pakket is dan beste voor me??

 3. Allereerst, hele goede website mannen/vrouwen!!!! Maar hoe kan ik jullie mailen? Of ben ik nou zo scheel?

Comments are closed.