2 thoughts on “Hoe je begint aan het maken van een goed voedingsschema

 1. Hoe je begint aan het maken van een goed voedingsschema
  Advertentie
  Er wordt hier nog steeds veel gevraagd of we even een voedingsschema willen maken, of dat we even een voedingsschema kunnen posten, of dat iemand nog ergens een voedingsschema heeft liggen die men wel kan gebruiken.
  Ook komt het nog wel eens voor dat men een voedingsschema van het internet plukt, en dan hier post om te vragen of het allemaal goed is.
  De waarheid over voedingsschema’s:
  Je kan een voedingsschema niet zo maar kant en klaar ergens vandaan halen!
  Voedingsschema’s zijn persoonsgericht, en verschillen ook per persoon. Iedereen verschilt in factoren die meetellen voor een voedingsschema zoals vetpercentage, vetvrije massa, dagelijkse bezigheden, metabolisme, of gevoeligheid voor bepaalde macronutriënten.
  Een voedingsschema dat perfect werkt voor persoon A, kan zeer nadelige gevolgen hebben voor persoon B. Dus neem niet klakkeloos als een kip zonder kop een voedingsschema van iemand over!
  Doe wat moeite om je er een beetje in te verdiepen, en maak je eigen voedingsschema. Zorg dat je weet wat je behoefte aan dagelijkse calorieen is en ga er mee aan de slag.

 2. Verder hier enkele tips bij het maken van je eigen voedingsschema:
  Besluit eerst wat je wilt, vet verliezen of massa kweken.
  Ga ongeveer 20% van je basisbehoefte boven of onder je behoefte zitten.
  Verdeel je voeding over meerdere maaltijden per dag. Een minimum van 3 maaltijden is in elk geval wenselijk.
  Verdeel het totaal aantal calorieën over de maaltijden (bv: 2500 kcal gedeeld door 3 maaltijden = 833 kcal per maaltijd)
  Eet ‘s ochtends meer, ‘s avonds wat minder.
  Zorg dat je een goede verhouding in koolhydraten, eiwitten en vetten hebt, een goeie basislijn is 50% koolhydraten, 30% eiwitten, en 20% vet.
  Houd je deze richtlijnen in acht, dan ben je al een heel eind op de goede weg, speel een beetje met de verhoudingen in koolhydraten, eiwitten en vetten, maar wijk er niet te veel van af.
  Succes!

Comments are closed.