2 thoughts on “Het kuren hoe en wat 

 1. Kuren
  Als beginnende bodybuilder of fitness beoefenaar word je er al snel mee geconfronteerd, je kan er ook niet naast kijken want doping en sport zijn onafscheidbaar. Anabolen zijn echter niet ongevaarlijk, het zijn zware medicijnen die in de medische wereld gebruikt worden om ernstige ziekten en aandoeningen te genezen of te behandelen. Ik denk dat volgende info essentieel is voor iedereen die voor de eerste keer hoort van anabole anabolen en overweegt te gaan gebruiken.
  Steroïden en andere doping worden door outsiders wel eens als rotzooi aanzien, als er iemand een verhaal verteld en het gaat over doping dan is het meestal negatief. Wat je krijgt is een slechte naam voor de sport en een vertekend beeld, namelijk dat anabolen gebruik per defenitie dom en onnodig is. Ik ben het daar niet mee eens, niet de stof, maar de gebruiker zelf is de schuldige als het misgaat.
  De meeste gebruikers hebben te weinig research gedaan voor ze aan hun eerste kuur beginnen. Het gevolg hiervan is dat ze meer neveneffecten ondervinden, minder resultaat hebben en minder resultaat overhouden. Al die fouten kunnen vermeden worden als men gewoon de tijd neemt om wat studie te doen naar het onderwerp. Oftewel, eerst denken dan pas doen. Meestal is de reden dat men zo snel mogelijk wil kuren simpel; ‘Snel groot worden’ alhoewel elke persoon die hierover een beetje kennis heeft opgedaan zeer goed weet dat anabolen je niet zomaar ‘snel groot maken’. Hieronder enkele belangrijke punten die iedereen in acht zou moeten nemen vooraleer aan een kuur te denken.
  1. Research en studie,
  dit is essentieel. Elke gebruiker zou voldoende over anabolen en bodybuilding moeten opzoeken om te weten waarmee hij of zij bezig is. Deze basiskennis kan komen uit boeken maar ook uit discussieforums op het internet. De basis houd in dat je weet wat de gebruikelijke AAS inhouden en hoe ze werken. Welke medicijnen je ermee mag combineren en welke niet. Je moet geen steroïd goeroe worden om te weten hoe je moet injecteren, wat belangrijk is tijdens een kuur en wat de gevaren zijn die je in acht moet nemen.
  2. Een goede basis hebben.
  Iedereen die gaat kuren zou enkele jaren trainingservaring moeten hebben. Belangrijk is dat je eerst zoveel mogelijk natuurlijke groei uit je spieren haalt want zodra je een eerste kuur hebt gedaan zal je erna minder goed zonder kunnen. Zie het als een lat die steeds hoger word gelegd; je begint aan de grond en door natuurlijke spiergroei kan je de lat heel hoog brengen. Eens je tegen de natuurlijke genetische limiet aanzit zal de groei veel trager gaan en zullen andere manieren moeten gezocht worden om de lat nog hoger te brengen. begin je echter al van de grond met anabolen dan komt die lat van laag naar heel hoog, je lichaam kan die sprong niet aan en je loopt kans blessures op te lopen. Bovendien is de gewonnen spiermassa wanneer je niet kuurt dan zeer moeilijk vast te houden en zal je snel terug bij de grond zitten. Denk niet dat je zonder anabolen niet zwaarder kan worden. Zelfs al gaat het moeilijk, iedereen kan indien voeding, training en rust optimaal zijn zeer goed vooruitgaan als naturel. De minimum leeftijd voor gebruik zou ergens rond de 20 á 21 jaar moeten liggen, dit omdat niet iedereen op dezelfde leeftijd volwassen en klaar is voor kuren.
  3. Voeding en training.
  Zorg dat je weet welke training het beste werkt voor jou. Welke split, oefeningen, sets en reps. Hoelang en hoeveel je moet trainen enz. Weet hoever je kan gaan en wat jou lichaam aan kan. Hoe je overtraining kan vermijden en optimaal kan groeien. Voeding is het allerbelangrijkste onderdeel van een kuur als je wil slagen. Voeding is het enige wat meer anabool is dan anabolen. Als je voeding niet goed is moet je nog niet eens denken aan kuren want of je nu natural of gebruiker bent, als de voeding niet deugd dan groei je niet, zo simpel is het.
  4. Je gezondheid.
  Die moet in orde zijn voor je aan een kuur begint. Ga naar een dokter en laat je testen op bloed, lever, nieren en hart. Een algemene controle op je gezondheid is belangrijk, een kuur is altijd een aanslag op je gezondheid dus wil je in elk geval gezond beginnen. Als je hier al problemen hebt dan moet je jezelf de vraag stellen of kuren wel voor jou is. Indien je medicijnen neemt, vraag dan altijd eerst aan je arts of deze in combinatie gebruikt mogen worden met de anabole middelen die je wil gebruiken.

 2. 5. Zijn anabolen iets voor mij?
  Deze vraag moet je jezelf stellen en denk goed na voor je antwoord. anabolen zijn niet voor iedereen geschikt, zoveel is zeker. Denk aan je familie en vrienden, hoe denken zij erover? Wat zouden zij ervan vinden en welke invloed heeft dat op jou? Misschien ben je nog schoolgaand of heb je juist een vriendin en hebben jullie plannen. Een kuur kost niet alleen geld, maar heeft ook een enorme invloed op je gedrag en omgeving. Kan je vriendin hier wel mee leven? Is het wel verantwoord tegenover je werk? Kan je de neveneffecten wel aan? De humeurschommelingen? Ben je bereid na een kuur het verlies aan gewicht en kracht te accepteren en toch door te gaan? (Zonder meteen een nieuwe kuur te doen). Dat zijn nog maar enkele zaken waar je rekening mee moet houden als verstandige gebruiker. Als je serieus bent over de sport en je wil er echt iets mee bereiken, dan kunnen anabolen een hulpmiddel zijn om je te brengen waar je wil zijn.
  bron http://www.dutchbodybuilding.com

Comments are closed.