5 thoughts on “GOUDEN REGELS VOOR VEILIG ANABOLEN GEBRUIK

 1. JONGER DAN 21? GEEN ANABOLEN!
  Regel nummer 1 gebruik geen anabolen voordat je in ieder geval 21 jaar bent! Het beste is om nog een paar jaar te wachten tot je 25 – 26 jaar bent. Anabolen zijn niet voor kinderen, als je jonger dan 21 jaar bent dan is je lichaam nog niet volgroeid. Als je lichaam nog niet volgroeid is en je gaat met een anabolen kuur beginnen dan zal je lichaam stoppen met de natuurlijke groei en zal onomkeerbare schade aanrichten waar je op latere leeftijd vreselijk veel spijt van zal krijgen. In plaats dat je groter wordt zoals je dat graag wil, zal je altijd klein blijven in het lichaam van een tiener. Voor je 21ste is je hormoonproductie op volle gang, je lichaam maakt zoveel testosteron en groeihormonen aan waar een dertiger jaloers op zou zijn. Dus waarom zou je op op jonge leeftijd synthetische (kunstmatige) anabolen steroiden willen gebruiken, geniet van je eigen natuurlijke steroiden, train hard, eet goed en neem voldoende

 2. ZORG VOOR EEN GOEDE BASIS
  Voordat je aan een anabolen kuur gaat beginnen zorg dat je een goede natuurlijke basis hebt, veel trainings ervaring is belangrijk. Een aantal jaren van minimaal 3 keer per week trainen is van essentieel belang. Leer je lichaam kennen door verschillende routines te trainen en langzaam je grenzen verleggen. Leer wat je sterke kanten zijn en ontdek je minder sterke punten. Ontwikkel een gezonde levensstijl, bodybuilding, en topsport in het algemeen, is een levenstijl waar je veel voor moet doen en nog meer voor moet laten. Leer om goed te eten, met alleen hard trainen kom je er niet, een goed dieet is het belangrijkste onderdeel van je training. Professioneel bodybuilding is niet zomaar een leuke hobby maar is “A way of life”!

 3. BEN JE GEZOND GENOEG VOOR ANABOLEN?
  Maak even een afspraak bij je huisarts om te checken of je gezond bent. Voordat je aan een anabolen kuur begint is het verstandig om te weten of je gezondheid in orde is, je bloed, lever hart en nieren moeten in een goede conditie zijn. Als je rookt en/of alcohol en/of drugs gebruikt is het belangrijk om te weten of je lichaam wel een kuur aan kan. Misschien gebruik je medicijnen vraag je huisarts of de combinatie met prestatie verhogende middelen niet averechts werken met de medicijnen die je al gebruikt. Anabolen steroiden zijn een absolute no-go voor bepaalde mensen met gezondheidsproblemen zoals een lever of hart aandoening.

 4. VERMIJD TE HOGE DOSERING ANABOLEN
  Als laatste, maar zeker niet als minst belangrijke! Alles waar “te” voor staat is niet goed, en al helemaal niet bij een anabolen kuur. Een gemiddelde man maakt circa 50 tot 75 mg natuurlijke testosteron per week aan. In een anabolen kuur mag je niet hoger als de factor 10 gaan, gebruik niet meer als circa 600mg per week. Sommige bodybuilders gebruiken wel 100 keer of meer de maximale dosering dit is veels te veel en ten strengste af te raden.
  1 anabolen kuur per jaar kan niet veel kwaad, 2 kuurtjes per jaar is echt het maximum. Sommige bodybuilders gebruiken het hele jaar rond, dit is niet verstandig en luister dan ook niet naar hun sportschool wijsheid. Na een anabolen kuur geef je jouw lichaam minimaal 6 maanden rust. Een verstandige anabolen kuur duurt 8 tot maximaal 12 weken, overschrijd dit niet om misbruik en de daarbij horende, ernstige gezondheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen.

 5. VOORZICHTIG TRAINEN MET ANABOLEN
  Je bent volwassen, je hebt een goede basis gelegd en je bent gezond, nu heb je besloten om een anabolenkuurtje te nemen. Als je anabolen gebruikt word je lichaam ontzettend sterk, overdrijf niet met te snel te zwaar trainen want dan zullen je gewrichten en pezen het begeven waardoor je vroegtijdig je training zal moeten stoppen om te herstellen en dat zou zonde zijn van je net gekochte anabolenkuurtje. Er bestaan verschillende anabolen kuren en er zijn veel verschillende soorten anabole steroïden, als het je eerste keer is neem geen kuur voor gevorderde maar begin met een lichte kuur, minder is meer.
  TRAIN ALS EEN BEEST, EET ALS EEN PAARD, SLAAP ALS EEN OS

Comments are closed.