One thought on “Deca (Nanadrolone Decanoate)

 1. Deca Durabolin / Nandrolone Decanoate / NPP
  Nandrolone
  Duur werking Nandrolone Decanoate: 14 tot 16 dagen
  Nandrolone Phenylpropionate: 2 tot 3 dagen
  Toediening Injectie
  Dosis Nandrolone Decanoate: 200 tot 800 mg/week, vrouwen 50 tot 100 mg/week
  Nandrolone Phenylpropionate: 150 tot 600 mg/week, vrouwen 50 tot 100 mg/week
  Acne Ja, verschilt per persoon
  Waterretentie Ja, de kortwerkende versie minder dan de langwerkende (deca)
  Hoge bloeddruk Afhankelijk van de dosis
  Zwaar op de lever Nee
  Aromatisering Laag, aromatiseert naar onschuldige oestrogeneenvarianten
  DHT conversie Laag, converteert naar minder actieve DHT-varianten
  Onderdrukking van hormoonproductie Extreem bij de langwerkende versie, lager voor de kortwerkende versie
  Nandrolone
  Nandrolone vergroot de spiermassa op twee manieren: ten eerste vergroot het de stikstofretentie van de spiercellen. Dat betekent dat de spiercellen meer eiwitten, die allemaal stikstof bevatten, gaan vasthouden. Daardoor gaat de eiwitsynthese, en dus spiergroei, sneller. Ten tweede aromatiseert een klein deel van de nandrolon naar een krachtige vorm van oestrogeen. Deze zorgt voor een toename van glycogeenopslag en afgifte van groeihormoon. Ook kan nandrolone het aantal androgeenreceptoren gigantisch doen stijgen. Omdat maar een klein deel van de in het lichaam aanwezige nandrolone aromatiseert zijn er weinig oestrogene bijwerkingen. Helaas kan nandrolone zich ook binden aan de progesteronreceptoren in borstweefsel en zo gynecomastie verergeren. Dit verschijnsel komt zelden voor, maar als het gebeurt kan nolvadex of clomid genomen worden om de voor gynecomastie benodigde oestrogeenreceptoren te bezetten. Bij sterker aromatiserende middelen zoals testosteron kan dan een aromataseremmer genomen worden zoals proviron. Ook winstrol kan helpen, omdat het zich bindt aan de progesteronreceptoren en de binding van nandrolone aan deze receptoren dus vermindert. Een ander voordeel van nandrolone is dat het zorgt voor meer vocht in de gewrichten. Het is niet bekend hoe dit werkt, maar het resultaat is dat met hoge gewichten getraind kan worden zonder pijn. Van nandrolone zijn twee varianten verkrijgbaar, een langwerkende nandrolone decanoate en een korter werkende nandrolone phenylpropionate. Praktijkervaringen wijzen uit dat de gebruiker bij nandrolone phenylpropionate minder vocht vast houdt en dus de gewonnen massa kwalitatief beter is. Van nandrolone decanoate is bekend dat het zeer lang in het lichaam aanwezig blijft, hierdoor duurt het ook lang voor het natuurlijke testosteronniveau hersteld is. Om dit op te lossen wordt gesuggereerd een langwerkende testosterone twee weken langer te nemen dan deca. Ook is een sterke nakuur nodig. Een wat veiliger alternatief voor deca is boldenone.
  Gebruik
  Nandrolone decanoate moet elke week geïnjecteerd worden en nandrolone phenylpropionate om de 4 dagen. Om maximaal van de decanoate variant te profiteren moet het zeer lang genomen worden, liefst meer dan 12 weken. Voor beide varianten zijn doseringen van 200 tot 600 mg/week normaal, 400 mg komt het meest voor. Nandrolone wordt meestal gebruikt om te bulken. Verder is nandrolone een goede combinatie met vrijwel alle verkrijgbare steroïden, maar vooral met testosterone. Deca onderdrukt de natuurlijke hormoonproductie van het lichaam sterk en blijft lang actief, daarom moet 2 weken na de laatste deca injectie begonnen worden met 4 weken nolvadex of clomid. Een stack van deca, testosteron en dianabol als kickstart is een van de meest populaire bulkkuren. Door de aromatiserende testosterone en dianabol wordt het risico op gynecomastie groter, waardoor het verstandig is hier een aromataseremmer als proviron bij te gebruiken en nolvadex of clomid bij de hand te hebben voor het geval gynecomastie de kop op steekt. De combinatie met trenbolone, die zich nog sterker aan de progesteronreceptor bindt dan nandrolone, is vragen om gynecomastie. Deze combinatie moet dus niet genomen worden zonder voorzorgsmaatregelen.
  Waar moet ik op letten?
  Doordat nandrolone, en dan vooral de langwerkende versie, de hormoonproductie flink kan onderdrukken zullen de testikels tijdelijk krimpen en kunnen soms tijdelijke erectiestoornissen optreden, die staan ook wel bekend als “deca dick”. Verder kunnen prostaathypertrofie, acne en vette huid, hogebloeddruk en afname van het goede cholesterol optreden. Ook gynecomastie kan voorkomen. Het gezicht van de gebruiker kan wat opzwellen door waterretentie. Bij vrouwen kan lichte vermannelijking optreden.

Comments are closed.