34 thoughts on “Anabolen Steroiden 

 1. Anabolen Steroiden
  * Wat zijn Anabole Steroïden? Anabole steroïden (anabole/androgene steroïden of AAS) zijn synthetische kopieën of afgeleiden van het mannelijk hormoon testosteron. Anabole steroïden brengen een androgeen effect teweeg, wat inhoudt dat mannelijke kenmerken – zoals een grotere spiermassa – worden versterkt. In de sport worden de steroïden al gebruikt sinds de jaren vijftig. In die tijd had een Amerikaanse arts – Dr John Ziegler – de orale steroïde Dianabol ontwikkelt om er zorg voor te dragen dat het Amerikaanse gewichthefferteam een betere kans maakte tegen het Russische team, dat blijkbaar ook al van soortgelijke middelen gebruik maakte. Sinds die tijd zijn er meer en meer soorten steroïden ontwikkelt en beschikbaar gemaakt aan atleten.
  * Hoe werken Anabole Steroïden? Het is nog niet honderd procent duidelijk hoe steroïden precies werken, maar het volgende is de meest geaccepteerde uitleg: Er zijn twee verschillende werkingen van anabole steroïden. Aan de ene kant zijn er steroïden die zich binden aan de androgene ontvanger (androgen receptor of AR) in de spiercel, waarna ze overgaan tot het omzetten van eiwitten. Deze synthese zorgt voor een vergroting van het percentage spierweefsel in het lichaam in een vrij korte tijd. Aan de andere kant zijn er steroïden die zich een klein beetje of helemaal niet aan de AR binden. Van deze wordt gedacht dat zij voornamelijk effect hebben doordat ze ervoor zorgen dat spierweefsel niet wordt afgebroken omdat het lichaam glutamine (een aminozuur) uit de spieren wilt onttrekken. Om het makkelijk te maken zijn er daarnaast ook nog steroïden die op beide manieren werken.
  * Wat is het verschil tussen Pillen en Injecties? Veel mensen denken dat pillen veel veiliger zijn dan injecties. Dit is echter niet zo! Om het verschil aan te tonen moet je iets meer weten over wat beide doen. Orale steroïden – die je inneemt dus – moeten via de lever het lichaam binnenkomen. De lever zal, zonder aanpassingen aan de preparaten – de steroïden afbreken, waarna je niets meer aan ze hebt. Om dit te voorkomen wordt aan de steroïden een alkyl toegevoegd. Deze toevoeging zorgt ervoor dat meer van de steroïden de gang door de lever overleven. Het probleem is echter, dat deze toevoeging aan de steroïden – die nu bekend staan als 17-AA steroïden of 17 alpha alkylated steroids – ervoor zorgt dat ze de lever in een bepaalde mate aantasten; ze zijn giftig geworden. Dit hoeft geen groot probleem te zijn, maar het is wel zaak om het gebruik van orale steroïden zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Dit probleem doet zich niet voor bij de injecteerbare steroïden. Deze steroïden worden geïnjecteerd in spierweefsel (niet in een ader!), gaan niet direct door de lever, en hoeven dus niet ‘vergiftigd’ te worden om te werken. Ze worden uiteindelijk wel onschadelijk gemaakt door de lever, maar er is een reden dat ze zo effectief zijn. Die reden is, dat er een ‘depot’ of reservoir wordt aangelegd, wat ervoor zorgt dat er een regelmatige stroom steroïden aan het bloed wordt afgegeven.
  * Hoe werkt zo’n Depot? Een manier om een depot aan te leggen is om gebruik te maken van een vorm van de steroïde die niet oplosbaar is in water, die kan omgezet worden in de uiteindelijke steroïde – die wel een beetje oplosbaar is in water – zodra deze in het lichaam is. Meestal wordt de originele steroïdenmolecuul (technisch verhaal, maar ja…) met een organisch zuur vermengd, waardoor een ‘ester’ ontstaat, die oplosbaar is in olie en maar een klein beetje in water. Het zuur dat gebruikt wordt is uiteindelijk verantwoordelijk voor de tijd die het duurt om van de ester weer de originele steroïdenmolecuul te maken. Esters blijven niet rondhangen op de plaats van injectie zoals de suspensies, maar worden rondgevoerd door het lichaam, waar ze zich nestelen en langzaam omgezet worden in de originele steroïden.
  * Pillen of Injecties? Moet je nu pillen nemen of injecties? Dat is een vraag die niet zo makkelijk te beantwoorden is, aangezien ze beide hun voor- en nadelen hebben. Zoals gezegd moeten de steroïden voor oraal gebruik (pillen dus) behandeld worden met een 17-AA alkyl, omdat anders de steroïden al afgebroken zijn door de lever voor ze enig goed kunnen doen. Het nadeel van deze procedure is, dat de pillen in zekere mate giftig zijn, en dat de lever daar niet goed tegen kan. Het is dus zeker niet goed om lange ‘cycles’ (kuren) met orale steroïden te doen. Aan de andere kant leveren 17-AA steroïden wel zeer goede resultaten op, zodat ze nog steeds gebruikt worden. Steroïden die geïnjecteerd worden zijn veiliger dan orale steroïden. Door het depoteffect heb je in verhouding minder actieve stoffen nodig dan bij orale steroïden. Nadelen bij injecteerbare steroïden zijn tweeledig: ze moeten geïnjecteerd worden,

 2. wat veel mensen niet graag zullen doen, en ze kunnen pijn doen tijdens en na de injectie. Dit kan te maken hebben met het depot wat aangelegd wordt, maar ook door verkeerd of te snel injecteren. Daar voor orale en injecteerbare steroïden allebei wat te zeggen valt, worden ze vaak gedurende een cycle ‘gestacked’, wat wil zeggen dat je meerdere soorten steroïden in een cycle naast elkaar gebruikt.
  * Aromatiserende en Niet-Aromatiserende Anabole Steroïden Bij de keuze van de te gebruiken steroïden is er nog een belangrijk onderscheid te maken: die tussen aromatiserende en niet-aromatiserende steroïden. Aromatiserende steroïden kunnen het oestrogeenniveau (vrouwelijk hormoon) verhogen. Dit kan neveneffecten veroorzaken zoals gynecomastia (bitch tits), maar kan onder controle worden gehouden door een anti-oestrogeen. Niet-aromatiserende steroïden zullen niet snel het oestrogeenniveau verhogen.
  * Neveneffecten van Anabole Steroïden
  Naast alle voordelen kan het gebruik van steroïden ook nadelen hebben. Veel voorkomende neveneffecten van het gebruik van steroïden zijn:gynecomastia, oftewel de vorming van borst-weefsel onder de tepels bij mannen. Ook wel ‘bitch tits’ genaamd. Dit kan alleen operatief worden opgelost
  * haaruitval
  *acné
  *vasthouden van water
  *leververgiftiging
  *verkleining van de testikels
  *baardgroei en diepere stem bij vrouwen
  Neveneffecten kunnen gedeeltelijk worden voorkomen door het nemen van bepaalde maatregelen:wees voorzichtig met het gebruik van aromatiserende steroïden. Deze kunnen bitch tits veroorzaken.
  Gebruik een middel dat de oestogene werking van aromatiserende steroïden tegengaat, zoals Nolvadex (tamoxifen) of Clomid (clomiphene)
  Gebruik finasteride om haaruitval tegen te gaan
  Bij acné is het belangrijk dat je je huid goed schoonhoudt, en dat je de meer androgene steroïden vermijdt
  Het vasthouden van water kan je zoveel mogelijk vermijden door te letten op je zoutinname en het gebruik van niet-aromatiserende steroïden
  Leververgiftiging kan je vermijden door geen 17-AA steroïden te gebruiken, of in ieder geval niet te lang achtereen
  De testikels worden kleiner, doordat ze niet worden aangeroepen om testosteron aan te maken. Het gebruik van Clomid gedurende en na de cycle gaat dit zoveel mogelijk tegen. Na een cycle worden ze vanzelf weer groter
  Vrouwen moeten uitkijken met het gebruik van de meer androgene steroïden, zoals testosteron
  Hoewel dit de meest voorkomende neveneffecten zijn, is niet altijd aan te geven of je het neveneffect wel of niet zult merken. Iedereen reageert ander op het gebruik van steroïden. Waar de enige vreselijke acné van krijgt, kan voor de ander perfect werken zonder problemen. Het is helaas een kwestie van uitproberen…
  bron http://www.dutchbodybuilding.com

 3. Kuren
  Als beginnende bodybuilder of fitness beoefenaar word je er al snel mee geconfronteerd, je kan er ook niet naast kijken want doping en sport zijn onafscheidbaar. Anabolen zijn echter niet ongevaarlijk, het zijn zware medicijnen die in de medische wereld gebruikt worden om ernstige ziekten en aandoeningen te genezen of te behandelen. Ik denk dat volgende info essentieel is voor iedereen die voor de eerste keer hoort van anabole anabolen en overweegt te gaan gebruiken.
  Steroïden en andere doping worden door outsiders wel eens als rotzooi aanzien, als er iemand een verhaal verteld en het gaat over doping dan is het meestal negatief. Wat je krijgt is een slechte naam voor de sport en een vertekend beeld, namelijk dat anabolen gebruik per defenitie dom en onnodig is. Ik ben het daar niet mee eens, niet de stof, maar de gebruiker zelf is de schuldige als het misgaat.
  De meeste gebruikers hebben te weinig research gedaan voor ze aan hun eerste kuur beginnen. Het gevolg hiervan is dat ze meer neveneffecten ondervinden, minder resultaat hebben en minder resultaat overhouden. Al die fouten kunnen vermeden worden als men gewoon de tijd neemt om wat studie te doen naar het onderwerp. Oftewel, eerst denken dan pas doen. Meestal is de reden dat men zo snel mogelijk wil kuren simpel; ‘Snel groot worden’ alhoewel elke persoon die hierover een beetje kennis heeft opgedaan zeer goed weet dat anabolen je niet zomaar ‘snel groot maken’. Hieronder enkele belangrijke punten die iedereen in acht zou moeten nemen vooraleer aan een kuur te denken.
  1. Research en studie,
  dit is essentieel. Elke gebruiker zou voldoende over anabolen en bodybuilding moeten opzoeken om te weten waarmee hij of zij bezig is. Deze basiskennis kan komen uit boeken maar ook uit discussieforums op het internet. De basis houd in dat je weet wat de gebruikelijke AAS inhouden en hoe ze werken. Welke medicijnen je ermee mag combineren en welke niet. Je moet geen steroïd goeroe worden om te weten hoe je moet injecteren, wat belangrijk is tijdens een kuur en wat de gevaren zijn die je in acht moet nemen.
  2. Een goede basis hebben.
  Iedereen die gaat kuren zou enkele jaren trainingservaring moeten hebben. Belangrijk is dat je eerst zoveel mogelijk natuurlijke groei uit je spieren haalt want zodra je een eerste kuur hebt gedaan zal je erna minder goed zonder kunnen. Zie het als een lat die steeds hoger word gelegd; je begint aan de grond en door natuurlijke spiergroei kan je de lat heel hoog brengen. Eens je tegen de natuurlijke genetische limiet aanzit zal de groei veel trager gaan en zullen andere manieren moeten gezocht worden om de lat nog hoger te brengen. begin je echter al van de grond met anabolen dan komt die lat van laag naar heel hoog, je lichaam kan die sprong niet aan en je loopt kans blessures op te lopen. Bovendien is de gewonnen spiermassa wanneer je niet kuurt dan zeer moeilijk vast te houden en zal je snel terug bij de grond zitten. Denk niet dat je zonder anabolen niet zwaarder kan worden. Zelfs al gaat het moeilijk, iedereen kan indien voeding, training en rust optimaal zijn zeer goed vooruitgaan als naturel. De minimum leeftijd voor gebruik zou ergens rond de 20 á 21 jaar moeten liggen, dit omdat niet iedereen op dezelfde leeftijd volwassen en klaar is voor kuren.
  3. Voeding en training.
  Zorg dat je weet welke training het beste werkt voor jou. Welke split, oefeningen, sets en reps. Hoelang en hoeveel je moet trainen enz. Weet hoever je kan gaan en wat jou lichaam aan kan. Hoe je overtraining kan vermijden en optimaal kan groeien. Voeding is het allerbelangrijkste onderdeel van een kuur als je wil slagen. Voeding is het enige wat meer anabool is dan anabolen. Als je voeding niet goed is moet je nog niet eens denken aan kuren want of je nu natural of gebruiker bent, als de voeding niet deugd dan groei je niet, zo simpel is het.
  4. Je gezondheid.
  Die moet in orde zijn voor je aan een kuur begint. Ga naar een dokter en laat je testen op bloed, lever, nieren en hart. Een algemene controle op je gezondheid is belangrijk, een kuur is altijd een aanslag op je gezondheid dus wil je in elk geval gezond beginnen. Als je hier al problemen hebt dan moet je jezelf de vraag stellen of kuren wel voor jou is. Indien je medicijnen neemt, vraag dan altijd eerst aan je arts of deze in combinatie gebruikt mogen worden met de anabole middelen die je wil gebruiken.
  5. Zijn anabolen iets voor mij?
  Deze vraag moet je jezelf stellen en denk goed na voor je antwoord. anabolen zijn niet voor iedereen geschikt, zoveel is zeker. Denk aan je familie en vrienden, hoe denken zij erover? Wat zouden zij ervan vinden en welke invloed heeft dat op jou? Misschien ben je nog schoolgaand of heb je juist een vriendin en hebben jullie plannen. Een kuur kost niet alleen geld, maar heeft ook een enorme invloed op je gedrag en omgeving. Kan je vriendin hier wel mee leven? Is het wel verantwoord tegenover je werk? Kan je de neveneffecten wel aan? De hume

 4. Deca Durabolin is een geregistreerd handelsmerk van de farmaceutische multinational Organon. De werkzame stof in Deca-Durabolin (ook wel Deca) is nandrolon. Nandrolon (19-nortestosterone) is een anabole steroïde die van nature aanwezig is in het menselijk lichaam, ofschoon in zeer kleine hoeveelheden van minder dan 0,4 ng/ml.
  Deca Durabolin
  De decanoaat ester van nandrolon wordt over het algemeen aangeduid als deca, wat voortvloeit uit de merknaam Deca-Durabolin, waaronder nandrolon op de markt werd gebracht door de firma Organon. Maar zoals de Merken & producten-lijst aantoont zijn er vele generieke vormen van deze stof beschikbaar. Nandrolon is één van de meest verhandelde en makkelijk te vinden steroïden, en heeft altijd genoten van een immense populariteit. Naast Dianabol is Deca waarschijnlijk de meest gebruikte anabole steroïde ooit. De deca / d-bol stack, zoals vaak gesuggereerd, is waar het principe ‘stacken’ vandaan komt. Maar haar populariteit heeft nandrolone te danken aan enkele unieke kwaliteiten waar geen andere anabole steroïde over beschikt.
  Testosteron Supplementen
  Wil jij je testosteron op een natuurlijke manier verhogen? Dat is mogelijk zonder dat je gebruik maakt van verschillende anabolen. Hieronder vind je de 3 beste testosteron boosters van dit moment:
  Samenstelling Deca Durabolin
  Nandrolon is ook algemeen bekend als de basis steroïde 19Nor-testosteron. Zoals deze structuur aangeeft ziet het er uit als testosteron, maar met een kleine wijziging: het ontbreken van een koolstofatoom op de 19e positie. Dit geeft het een aantal zeer verschillende functies. Allereerst maakt het nandrolon een aanzienlijk zwakkere agonist van de androgene receptor. Dit veroorzaakt een vermindering van het risico op androgene bijwerkingen. Dit komt omdat het de enige steroïde is die wordt beïnvloed door het 5-alpha-reductase (5AR) enzym, wat het nog minder androgeen maakt. In tegenstelling tot testosteron, wat DHT (dihydrotestosterone) vormt bij het 5AR enzym, een hormoon 3 tot 4 keer zo krachtig is als androgene receptor stimulator, vormt nandrolon DHN (dihydronandrolone). Dit is een hormoon dat nog minder actief is aan de androgene receptor dan het ouderlijke hormoon nandrolon. Deze twee functies samen maken nandrolon een zeer veilig middel voor mensen die risico lopen op prostaat hypertrofie, acne en een toename van mannelijke kaalheid. Nandrolon is mg per mg ook 2,4 keer zo anabool als testosteron.
  Vanwege de vele verschillende manieren waarop testosteron anabool werkt, moet dit statement echter met een serieuze korrel zout worden genomen. Maar het categoriseerd nandrolon in elk geval als een krachtige spier-bouwer en prestatieverhogend middel, met een relatief veilig karakter, tenminste op androgeen vlak. Deze androgene mildheid is misschien wel de belangrijkste reden voor de populariteit. Maar door het ontbreken van onmiddellijke anabole activiteit, zal nandrolon zelden als enige middel worden gebruikt. Het is het bekendste en meestgezochte product, dat als basis-steroïde, samen met een meer androgeen middel gebruikt wordt om de resultaten te verhogen, zonder ernstige androgene bijwerkingen.

 5. De manieren waarop nandrolon haar anabole effecten uitoefent zijn tweeledig. Allereerst is het een goede mediator voor stikstofretentie. Wanneer stikstofretentie hoog is, betekent dit dat de cellen meer stikstof opnemen dan dat ze afstaan. Dit is voor bodybuilders goed nieuws. Elk aminozuur bezit een amino-groep die stikstof bevat. Wanneer stikstof wordt vastgehouden wil dat zeggen dat er een hoge concentratie aminozuren aanwezig is in een cel, die op hun beurt een positief effect hebben op de snelheid van de eiwitsynthese. Aangezien alle weefsels in het lichaam worden gemaakt van eiwitten, waaronder spieren, betekent dit dat spierhypertrofie wordt vergemakkelijkt. Een tweede factor is er door oestrogeen. Hoewel de aromatisering van nandrolon aanzienlijk kleiner is dan die van testosteron, kan het converteren naar een bijzonder krachtige vorm van oestrogeen. Hierbij werd opgemerkt dat dit de glycogeenopslag en de afgifte van groeihormoon kan doen toenemen, en in sommige weefsels de androgene receptor kan upgraden. Dit heeft ook een effect op het hormoon aldosteron.
  De 5-alpha-gereduceerde versies verklaren het anabole effect van nandrolon tegenover testosteron. Vermits nandrolon verzwakt wordt bij het 5AR enzym, terwijl testosteron daar net sterker wordt, is het coherent dat testosteron een betere anabole mediator is in weefsels met een hoge concentratie van dit enzym, en dat nandrolon de sterkere van de twee is in weefsels met een lagere hoeveelheid van het 5AR enzym (1b). Omdat 5AR niet zo goed vertegenwoordigd is in spierweefsel, verklaard dit de vaststelling dat nandrolon 2,4 keer anaboler is als het gaat over directe spierhypertrofie. Het verklaart ook waarom het een minder groot risico vormt voor androgene bijwerkingen zoals benigne prostaat hypertrofie (BPH) en androgenetische alopecia (MPB). Zowel de prostaat als de hoofdhuid hebben namelijk hoge concentraties van het 5AR enzym.
  Aangezien het totale rendement van oestrogeen kleiner is, en zo ook de stimulatie van bepaalde androgene receptors, kan men zich de vraag stellen waarom nandrolon precies zo anabool is. De gemeenschappelijke overtuiging is dat dit een gevolg is van een derde receptor: de progesteron-receptor. Men is tot de conclusie gekomen dat nandrolon (2) en verscheidene van haar metabolieten (3,4) inderdaad de progesteron-receptor activeren en erdoor worden veranderd. Aan de ene kant vermindert progestagene activiteit de oestrogene receptor concentratie in bepaalde weefsels, maar anderzijds medieert het ook oestrogene actie in andere weefsels (5). Dus hoewel oestrogene bijwerkingen vrij ongebruikelijk zijn bij nandrolon als enig gebruikt middel, kunnen ze inderdaad optreden. De gevolgen van nandrolone’s activiteit als een progesteron geven aan dat deze mogelijke bijwerkingen niet kunnen worden opgelost met alleen een aromatase-remmer (zoals Cytadren). Zolang er oestrogeen in het lichaam is (wat aangeeft dat er een mogelijke toename van het probleem komt wanneer er gestacked wordt met een ander aromatiserend middel) kan progesteron haar effect uitoefenen. Aangezien er progesteron-receptoren in borstweefsel zijn en deze zijn gekoppeld aan de vorming van melkkanalen, kan progestagenene activiteit mogelijke Gynecomastie verergeren. Dus hoewel dergelijke problemen niet frequent voorkomen, kunnen ze soms maar moeilijk behandeld worden.
  Nandrolon
  Het is daarom zinvol, dat personen die bijzonder gevoelig zijn voor de effecten en neveneffecten van oestrogeen, extra voorzorgsmaatregelen nemen. Het blokkeren van aromatase, gezien de vorige paragraaf, zou echter een slechte keuze zijn. Het competitief bezetten van de oestrogeen-receptor met clomiphene citraat (Clomid) of tamoxifen citraat (Nolvadex) zou kunnen helpen, aangezien een grote hoeveelheid van de progestagene activiteit teniet wordt gedaan indien er geen circulerend oestrogeen aanwezig is, of wanneer voorkomen wordt dat het actief wordt via de oestrogeen-receptor. Algemeen word aangenomen dat 1 mg Nolvadex per 20 mg nandrolon voldoende is. Een wat hogere dosis, of het gebruik van een aromatase-remmen zoals Cytadren kan toegevoegd worden indien nandrolon gebruikt wordt samen met een ander aromatiserende steroïde. Ook kan opgemerkt worden dat de steroïde stanozolol (Winstrol) kan helpen, omdat het ook bindt aan de progesteron-receptor maar er niet door verandert wordt. Hoe sterk het effect daarvan is en wat voor soort dosering er nodig zou zijn is echter heel moeilijk te zeggen. Maar deze stack biedt hoe dan ook eerder voordelen dan nadelen.

 6. Een ander vaak gemeld voordeel bij het gebruik van nandrolon zijn de pijn-vrije trainingen, omdat nandrolon de gewrichten smeert. Het slaat veel water (als synoviale vloeistof) op in de gewrichten, wat de impact verzacht van de zware gewichten die gehanteerd worden door bodybuilders en gewichtheffers. Men kan zich afvragen hoe nandrolon dit beter kan doen dan een steroïde die veel sterker aromatiseert, zoals testosteron, maar hier is ook een logische verklaring voor. Een studie toont namelijk aan dat de nandrolon metabolieten ook aldosteron agonisten zijn (6), hoewel men niet helemaal zeker weet hoe dit mechanisme werkt. Aldosteron heeft hoe dan ook een krachtige functie met betrekking tot het natriumgehalte in het lichaam. Hoge natrium niveaus correleren met een hoge opslag van water en dat zou het bovengenoemde effect verklaren. Natuurlijk moet men de gevolgen hiervan inzien: een pafferige bouw en een zeker verlies van oppervlakkige zichtbaarheid van de spieren zijn niet ongewoon bij nandrolon, misschien zelfs meer dan bij testosteron.
  Een voor geteste atleten relevant gegeven, dat van cruciaal belang kan zijn, is de interactie tussen nandrolon en esterase. Injecteerbare, niet 17-alfa-gealkyleerde hormonen worden vaak veresterd. Dit betekent dat een ester verbonden wordt aan een specifieke positie op de steroïde waardoor die meer lipophylisch wordt. Dat zorgt ervoor dat het goed wordt opgeslagen in lichaamsvet en langzaam wordt vrijgegeven in de bloedbaan, waardoor het een ‘time-released’ karakter krijgt. Hoe meer koolstofatomen een ester bevat, hoe langer deze zal bestaan. Een geneesmiddel kan pas actief worden nadat de ester verwijderd is. Bij het vrijkomen in de bloedbaan zal de suspensie in H2O dat oplossen. Maar in het lichaamsvet kan de ester ook worden verwijderd door het enzym esterase. Esterase werkt echter in twee richtingen, wat betekent dat in sommige gevallen er ook een ester kan worden aangehecht. Nandrolon is zo’n geval.
  Nandrolon met een decanoaat ester is vrij langwerkend (10 koolstofatomen), en als daar bovendien bijkomt dat een groot deel van de drug opnieuw verestert kan worden, dan betekend dat dat de stof voor lange tijd actief kan blijven in het lichaam. Dit heeft geresulteerd in positieve drug tests voor het hormoon nandrolon en veel van de metabolieten ervan, met name 19-Norandrosteron, tot 18 maanden na het laatste gebruik van de drug. Hoewel dit een redelijk bekend feit is, wijst het aantal atleten (waaronder bekende voetballers) die positief testen voor nandrolon op een gebrek aan goede informatie en/of verkeerde inlichtingen in die kringen. Positieve tests en de bestraffingen die er op volgen, hadden gemakkelijk vermeden kunnen worden. Atleten die onderhevig zijn aan dergelijke tests zouden dus beter niet kiezen voor 19-Nortestosteron (nandrolon) of alle mogelijke metabolieten ervan, inclusief nor-prohormonen.
  Wie er aan denkt om nandrolon als enige steroïde te gebruiken, moet weten dat de winsten van nandrolon niet alleen mild, maar ook heel moeilijk te behouden zijn. Nandrolon is vanwege de gecombineerde oestrogene en progestagene eigenschappen vrij onderdrukkend voor de natuurlijke testosteronproductie. Omdat het actief is aan drie soorten receptors, heeft het een snel en genadeloos effect met betrekking tot het geven van negatieve feedback aan de afgifte van het Gonadotropin-Releasing hormone vanuit de hypothalamus. Anderzijds moet men ook rekening houden met de affiniteit van nandrolon voor esterasen, waardoor het langer in het lichaam blijft dan de meeste anderen hormonen. Dat betekent dat bij beëindiging van nandrolongebruik je nog steeds in zeer onderdrukkende omstandigheden bent. Het lichaam zal op dat moment gewoon onvoldoende anabool zijn om de gewonnen spiermassa te onderhouden, wat resulteert in een vrij snel en roemloos verlies van gewicht.
  Vanwege deze en andere nadelen kiezen gebruikers soms liever voor boldenon (Equipoise) dan voor nandrolon. Het is ook een relatief mild androgeen dat geen conversie heeft bij het 5AR enzym, dus er is geen groter risico op androgene bijwerkingen, maar in alle andere opzichten is het ook een veel veiligere steroïde. Het heeft geen sterke oestrogene effecten, noch progestagene activiteit. Dat betekent dat het geen ‘bloat’ (zwelling) of toename van vetmassa veroorzaakt en de kans op gynecomastie ook veel kleiner is. Integendeel, de winsten van boldenon bestaan hoofdzakelijk uit vetvrije massa. Het is mg per mg ook sterker. Het kan niet opnieuw veresteren en door de minder oestrogene bijwerkingen is het niet zo onderdrukkend voor het natuurlijke testosteron. Dat maakt de winst niet alleen beter, kwalitatief gezien, maar ook veel makkelijker te behouden. Ook de aankoop houdt minder risico’s in. Marktprijzen voor boldenon zijn de afgelopen jaren gedaald en het middel is op grote schaal verkrijgbaar. Dit terwijl de beschikbaarheid van Deca daalt, terwijl het nog steeds de me

 7. Winstrol (actieve stof: stanozolol) is een anabole steroïde ontwikkeld door Winthrop Laboratories, die in 1962 op de markt werd gebracht. Het bestaat in orale (Winstrol) en injecteerbare vorm (Winstrol Depot). Winstrol of stanozolol is één van de populairste steroïden en naast Deca en D-Bol het derde meest misbruikte medicijn onder sporters, gedocumenteerd door de vele positieve drugstests.
  Winstrol Stanozolol
  Winstrol of stanozolol is één van de populairste steroïden en naast Deca en D-Bol het derde meest misbruikte medicijn onder sporters, gedocumenteerd door de vele positieve drugstests. Eén van die sporters was de sprinter Ben Johnson, die zijn gouden medaille verloor in de 100 meter gedurende de Olympische Spelen van 1988. Sindsdien is het aantal positieve testen exponentieel gegroeid. In bodybuilding testte Shawn Ray positief in de jaren 1990 tijdens de Arnold Schwarzenegger Classic (toen de IFBB tijdelijk minder tests deed). Ray was de winnaar van het evenement, maar ook bij de Canadese professional ‘Nimrod King’ werden er stanozolol metabolieten gevonden in de urine.
  Testosteron Supplementen
  Wil jij je testosteron op een natuurlijke manier verhogen? Dat is mogelijk zonder dat je gebruik maakt van verschillende anabolen. Hieronder vind je de 3 beste testosteron boosters van dit moment:
  Impact Stanozolol
  Het product heeft dus een aanzienlijke impact gehad op de sportwereld. Stanozolol is bij gebruikers ook wel bekend als Winny, afgeleid van de handelsnaam waaronder het op de markt gebracht werd door Winthrop: Winstrol. In Europa kan dit enige verwarring veroorzaken aangezien de meest beschikbare vorm er Stromba heet. Winny wordt verhandeld in twee vormen, een injecteerbare vorm en een orale vorm. Beide zijn even populair, en beide moeten dagelijks worden gebruikt. De injecteerbare vorm heeft dezelfde samenstelling als de orale; ze zijn beiden gemethyleerd. Door deze eigenschap kan stanozolol niet veresterd worden om een langzame afgifte te bekomen. Het is dus niet geschikt voor wekelijkse injecties, hoewel dit op de bijsluiter van de veterinaire vorm van Winny wel wordt vermeld. Een ander punt dat het moeilijk maakt om het product langwerkend te maken is het feit dat het geleverd wordt in een waterige oplossing. Dit helpt niet bepaald de opname in vetweefsel, die nodig is voor de verestering en de opslag van de steroïde in het lichaam.
  De injecteerbare versie zou volgens bepaalde gebruikers betere resultaten opleveren. Bij een vergelijkbare dosis is er bij de orale vorm nog steeds meer afbraak wanneer de steroïde de eerste maal langs de lever passeert, waardoor niet de totale hoeveelheid geabsorbeerd wordt. Daarbij komt dat de meeste gebruikers al geen gelijke dosis nemen. Teveel pillen, geringere beschikbaarheid, hogere kosten,… er zijn veel factoren die daarbij een rol spelen. Maar voor velen heeft de orale vorm toch de voorkeur boven de injecteerbare, aangezien dagelijkse injecties ook de nodige complicaties hebben. Zo kunnen er abcessen en bobbels ontstaan, moet men geregeld zoeken naar nieuwe injectieplaatsen als gevolg van pijn, enzovoort. Sommigen hebben dit probleem opgelost door de injecteerbare Winny eenvoudigweg te drinken. Het is dezelfde stof die ook gemethyleerde is, de beschikbaarheid en prijs zijn beter en het is opgelost in water. Er zijn op dat vlak dus geen bezwaren.

 8. Insuline is geen androgeen, noch een steroïde. Insuline is een eiwitachtig hormoon dat wordt afgescheiden door de alvleesklier, meestal als reactie op een verhoogt bloedglucosegehalte. Het is een polypeptide gemaakt van 51 aminozuren, gescheiden in een A-en B-keten door een sulfide brug (covalente binding). Het belangrijkste doel is het regelen van de bloedsuikerspiegel. Als de bloedglucosespiegel te hoog wordt, zal de afgifte van insuline beginnen, waardoor meer glucose (als de polysaccharide glycogeen) in de cellen wordt opgeslagen, wat de belangrijkste energiebron in het menselijk lichaam is. Dit alleen al maakt het een waardevol hormoon. Maar het verhoogt ook de opname van andere stoffen in de cel, zoals aminozuren. Aangezien anabole steroïden de eiwitsynthese verhogen, en bodybuilders veel eiwit eten, is het enige wat in dit systeem nog ontbreekt een manier om de aminozuren te brengen waar het eiwit wordt gesynthetiseerd. Dit is wat insuline kan doen. Het kan interessant zijn om te vermelden dat insuline geen direct negatief feedback systeem heeft zoals het geval is bij steroïden. Wanneer de bloedglucosespiegel daalt, worden cellen gewoon meer resistent tegen de insuline en ontvangen ze minder impuls dan gewoonlijk om glycogeen te gaan opslaan. Dit is belangrijk, want het heeft bepaalde gevolgen.
  Insuline (als medicijn) werd ontworpen voor de behandeling van diabetes, een aandoening gekenmerkt door één karakteristiek: teveel bloedglucose, te wijten aan een insulinetekort (er zijn eigenlijk twee typen diabetes). Zoals ook bij anabole steroïden geldt, zal het nemen van exogene insuline leiden tot de stillegging van de eigen natuurlijke productie, en in het geval van insuline zal de natuurlijke afgifte van de alvleesklier stoppen. Dit kan niet zo gemakkelijk opgelost worden als bij steroïden, waarbij de productie uiteindelijk weer terug begint. Het is belangrijk om te vermelden dat insuline gebruik (misbruik) op lange termijn kan leiden tot levenslange diabetes. Gebruikers moeten zich hier van bewust zijn alvorens ze denken aan het gebruik.

 9. Clenbuterol is in sommige landen (via recept) goedgekeurd voor gebruik als bronchodilator voor astma-patiënten. Er zijn recentelijk echter ook publicaties verschenen met betrekking tot het off-label gebruik, namelijk als medicijn om af te vallen. Het wordt vaak gebruikt als een vermageringsmiddel, ondanks het ontbreken van voldoende klinisch bewijs ter ondersteuning van dergelijk gebruik (1). Omdat vele grote dieet-websites het vaak hebben over clenbuterol, en gezien de toegankelijkheid ervan via het internet, wordt de drug vaak gebruikt als een “voedingssupplement”. Het wordt tegenwoordig zelfs aanbevolen door trainers als de voornaamste oplossing voor bodybuilders die een voldoende laag lichaamsvet wensen te verwezenlijken zodat hun spieren beter zichtbaar zijn. In veel gevallen wordt het niet aan het schema toegevoegd als illegale drug, maar simpelweg als een hulpmiddel om gewicht te verliezen. Dit vermindert de negatieve connotaties die aan illegaal drugsgebruik hangen, waardoor de trainee minder zal aarzelen om het te gebruiken.
  Veterinair gebruik Clenbuterol
  Clenbuterol wordt wereldwijd gebruikt voor de behandeling van allergische respiratoire aandoeningen bij paarden, het is namelijk een bronchodilator. Een gemeenschappelijke handelsnaam is Ventipulmin. Het kan zowel oraal als intraveneus gebruikt worden. Het is ook een niet-steroïdaal anabool en metabolisme versneller, via een mechanisme dat men nog niet goed begrijpt. Het vermogen om gewichtsverlies te veroorzaken, waarbij de verhouding spier tegenover vet verhoogt, maakt het illegaal gebruik in de veeteelt erg populair.
  Eigenschappen Clenbuterol
  Clenbuterol is een veel gebruikte drug en heeft een hele reputatie. Een goede reputatie onder atleten en recreatieve gebruikers, en een zeer slechte onder de mensen die heel weinig weten over het illegaal verbeteren van prestaties. Het is geen steroïde. Het enige medische gebruik waarvoor clenbuterol over het algemeen voorgeschreven wordt (minder en minder door het onwettig gebruik) is voor obstructies van de luchtwegen. Mensen met chronische aandoeningen zoals astma gebruiken het als een bronchodilator om de ademhaling te vergemakkelijken. Maar dat is eigenlijk slechts één van de vele toepassingen van clenbuterol.

 10. Er is gesuggereerd geweest dat de oestrogene effecten van oxymetholon niet zoveel bepaald worden door oestrogeen, als door activatie van de oestrogene receptor door oxymetholon zelf. Omdat er weinig tot geen aromatisering komt van oxymetholon, werd eerst het mogelijk progestationaal effect onderzocht, dat gelijkaardig leek aan dat van nandrolon. Maar een studie (3) die de progestationale effecten van oxymetholon en methandrostenolon tegenover die van testosteron en nandrolon en metabolieten plaatstte, toonde aan dat de progestagene activiteit van oxymetholon niet eens in de buurt kwam van die van testosteron, laat staan die van nandrolon. Dit sloot de mogelijkheid van progestagene activiteit en aromatisering uit, waardoor alleen oxymetholone zelf in een structuur met de oestrogene receptor zou kunnen verbinden. Vermits het een A-ring heeft die gelijkaardig is aan die van estradiol (het voornaamste oestrogeen), zou dit de meest logische verklaring zijn. Vermits progesteron als een oestrogeen agonist werkt, zou het circulerend oestrogeen nodig hebben om de wateropbouw zoals oxymetholone veroorzaakt tot stand te brengen, dus dit leek vooralsnog een vergezocht idee te zijn.
  Het component water als resultaat van oxymetholone gebruik mag ook niet onderschat worden. Het voordeel van waterretentie is natuurlijk de smering van de gewrichten, wat het comfort toelaat van pijn-vrije trainingen zelfs met extreem zware gewichten, alsook de retentie van meer voedingsstoffen in de cel, wat mogelijk kan leiden tot meer permanente groei in het spierweefsel. De keerzijde van de gigantische waterretentie is dat het de gebruiker een eerder pafferige look geeft. Een look die niet ongewoon is bij off-season competitieve bodybuilders en de zwaarste klassen van powerlifters. Met de toename van oestrogeen komt natuurlijk het toenemend risico op meer bijwerkingen zoals gynaecomastia (groei van borstweefsel bij mannen). Daarom wordt steeds aangeraden dat een kuur met oxymetholon vergezeld gaat met het gebruik van een anti-oestrogeen zoals Nolvadex. Nolvadex, er rekening mee houdend dat het aromatase enzym niet betrokken is, zou de meest voor de hand liggende keuze zijn omdat het de receptor voor oestrogeen blokkeert in plaats van het aromatase enzym. Hierbij is het belangrijk op te merken dat de winst die men maakt met oxymetholon voor een groot deel tot stand komen door de werking van oestrogeen, dus het verminderen van deze werking kan ook de resultaten verminderen.
  Omdat het zowel een mild androgeen als een potent oestrogeen is, neemt het bloedvolume toe. Androgenen laten het aantal rode bloedcellen toenemen (hoewel aangetoond is dat dit via andere mechanismen gebeurd dan erythropoiësie (4)) zodat de aerobische prestaties verbeteren, terwijl oestrogenen de witte bloedcellen doen toenemen in een poging om de immuniteit te stimuleren. Koppel die toename van rode bloedcellen aan een toename van water en men krijgt een aanzienlijke toename van het bloedvolume. Het is bekend dat dit effect resulteert in een sterkere spierpomp voor de gebruikers van oxymetholon producten. De synthese van extra erythrocyten (rode bloedcellen) verhoogt ook het uithoudingsvermogen en de prestaties ( dit effect wordt grotendeels teniet gedaan door het grotere oestrogene component. Oxymetholon is geen goed product voor atleten). Samen met het opmerkelijke effect op de spierkracht van oxymetholon’s waterretentie zorgt dat voor sterk verbeterde prestaties in trainingen. Deze eigenschappen zijn ook verantwoordelijk voor het populaire gebruik van Anadrol bij de behandeling van bloedarmoede.

 11. Anavar is een handelsmerk van de anabole steroïde oxandrolon die in 1964 door Searle Laboratories in de Verenigde Staten geïntroduceerd werd. In scherp contrast met oxymetholon, is oxandrolon vrij algemeen beschouwd als de veiligste van alle steroïden.
  Werking Anavar Oxandrolone
  Als een intrinsiek zwakke steroïde met een hoog prijskaartje en lage beschikbaarheid, dankt oxandrolon haar populariteit vooral aan haar veiligheid. De effecten zijn meer dan goed gedocumenteerd en zijn dit nu reeds voor een paar decennia. De medische gemeenschap ziet oxandrolone als een veilig alternatief voor meer schadelijke steroïden, daarom wordt het gebruik bij kinderen veilig geacht, zelfs bij patiënten die lijden aan hepa-toxiciteit als gevolg van alternatief steroïdengebruik (2).
  Het meest opgemerkt medisch gebruik is er in de bespoediging van wondgenezing (3,4) vaak praktisch toegepast bij de behandeling van brandwonden (5,6,7). Maar meer recentelijk wint het opnieuw aan populariteit als een middel om het gewichtsverlies bij HIV-geïnfecteerde patiënten tegen te gaan. Het werd ook veilig geacht voor gebruik bij prepubescente kinderen met een vertraging van de groei (8). Er werden geen belangrijke nadelige effecten opgemerkt in deze specifieke therapie, hoewel één studie (9) meldde dat het gebruik van oxandrolone het begin van de puberteit bespoedigde bij deze kinderen. Verder zijn er frequent toepassingen gevonden voor oxandrolone in de behandeling van de symptomen van hepatitis en kanker evenals de behandeling van osteoporose bij zowel mannen en vrouwen van alle leeftijden.
  Testosteron Supplementen
  Wil jij je testosteron op een natuurlijke manier verhogen? Dat is mogelijk zonder dat je gebruik maakt van verschillende anabolen. Hieronder vind je de 3 beste testosteron boosters van dit moment:
  Geschiedenis Anavar Oxandrolone
  Oxandrolone werd geïntroduceerd in 1964, toen Searle de originele Anavar op de markt bracht. Het werd al snel een populaire drug in de sport, met name voor mensen die op zoek waren naar een veiliger alternatief voor de belangrijkste steroïde destijds Dianabol (methandrostenolon). Het bleef één van de best-sellers voor ruim 2 decennia tot het voor onbepaalde tijd stopgezet werd in het jaar 1989. Iets wat erg betreurd werd door de bodybuilding en powerlifting gemeenschap. De prijzen bleven hoog voor de kleine voorraad die nog beschikbaar was. Het enige merk dat nog gemakkelijk gevonden werd, was oxandrolone SPA, vervaardigd in Milaan, Italië. Dat is dus tot 1995, wanneer het gebruik in de behandeling van de enorm verspreidende immuno-deficiëntie ziekte aids (10) de interesse wekte van BTG, een Amerikaans bedrijf dat Oxandrin op de markt bracht. Dit was het eerste oxandrolon product dat op grote schaal beschikbaar kwam sinds de Anavar productie was gestopt.

 12. Veel mensen denken dat pillen veel veiliger zijn dan injecties. Dit is echter niet zo! Om het verschil aan te tonen moet je iets meer weten over wat beide doen. Orale steroïden – die je inneemt dus – moeten via de lever het lichaam binnenkomen. De lever zal, zonder aanpassingen aan de preparaten – de steroïden afbreken, waarna je niets meer aan ze hebt. Om dit te voorkomen wordt aan de steroïden een alkyl toegevoegd. Deze toevoeging zorgt ervoor dat meer van de steroïden de gang door de lever overleven. Het probleem is echter, dat deze toevoeging aan de steroïden – die nu bekend staan als 17-AA steroïden of 17 alpha alkylated steroids – ervoor zorgt dat ze de lever in een bepaalde mate aantasten; ze zijn giftig geworden. Dit hoeft geen groot probleem te zijn, maar het is wel zaak om het gebruik van orale steroïden zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Dit probleem doet zich niet voor bij de injecteerbare steroïden. Deze steroïden worden geïnjecteerd in spierweefsel (niet in een ader!), gaan niet direct door de lever, en hoeven dus niet ‘vergiftigd’ te worden om te werken. Ze worden uiteindelijk wel onschadelijk gemaakt door de lever, maar er is een reden dat ze zo effectief zijn. Die reden is, dat er een ‘depot’ of reserervoir wordt aangelegd, wat ervoor zorgt dat er een regelmatige stroom steroïden aan het bloed wordt afgegeven.
  Pillen of Injecties?
  Moet je nu pillen nemen of injecties? Dat is een vraag die niet zo makkelijk te beantwoorden is, aangezien ze beide hun voor- en nadelen hebben. Zoals gezegd moeten de steroïden voor oraal gebruik (pillen dus) behandeld worden met een 17-AA alkyl, omdat anders de steroïden al afgebroken zijn door de lever voor ze enig goed kunnen doen. Het nadeel van deze procedure is, dat de pillen in zekere mate giftig zijn, en dat de lever daar niet goed tegen kan. Het is dus zeker niet goed om lange ‘cycles’ (kuren) met orale steroïden te doen. Aan de andere kant leveren 17-AA steroïden wel zeer goede resultaten op, zodat ze nog steeds gebruikt worden. Steroïden die geïnjecteerd worden zijn veiliger dan orale steroïden. Door het depoteffect heb je in verhouding minder actieve stoffen nodig dan bij orale steroïden. Nadelen bij injecteerbare steroïden zijn tweeledig: ze moeten geïnjecteerd worden, wat veel mensen niet graag zullen doen, en ze kunnen pijn doen tijdens en na de injectie. Dit kan te maken hebben met het depot wat aangelegd wordt, maar ook door verkeerd of te snel injecteren. Daar voor orale en injecteerbare steroïden allebei wat te zeggen valt, worden ze vaak gedurende een cycle ‘gestacked’, wat wil zeggen dat je meerdere soorten steroïden in een cycle naast elkaar gebruikt.

 13. Anabolen, of anabole steroïde (anabole/androgene steroïden of AAS) zijn synthetische kopieën of afgeleiden van het mannelijk hormoon testosteron. Anabole steroïden brengen een androgeen effect teweeg, wat inhoudt dat mannelijke kenmerken – zoals een grotere spiermassa – worden versterkt.
  In de sport worden de steroïden al gebruikt sinds de jaren vijftig. In die tijd had een Amerikaanse arts – Dr John Ziegler – de orale steroïde Dianabol ontwikkelt om er zorg voor te dragen dat het Amerikaanse gewichthefferteam een betere kans maakte tegen het Russische team, dat blijkbaar ook al van soortgelijke middelen gebruik maakte. Sinds die tijd zijn er meer en meer soorten steroïden ontwikkelt en beschikbaar gemaakt aan atleten.
  Hoe werken Anabole Steroïden?
  Het is nog niet honderd procent duidelijk hoe steroïden precies werken, maar het volgende is de meest geaccepteerde uitleg: Er zijn twee verschillende werkingen van anabole steroïden. Aan de ene kant zijn er steroïden die zich binden aan de androgene ontvanger (androgen receptor of AR) in de spiercel, waarna ze overgaan tot het omzetten van eiwitten. Deze synthese zorgt voor een vergroting van het percentage spierweefsel in het lichaam in een vrij korte tijd. Aan de andere kant zijn er steroïden die zich een klein beetje of helemaal niet aan de AR binden. Van deze wordt gedacht dat zij voornamelijk effect hebben doordat ze ervoor zorgen dat spierweefsel niet wordt afgebroken omdat het lichaam glutamine (een aminozuur) uit de spieren wilt onttrekken. Om het makkelijk te maken zijn er daarnaast ook nog steroïden die op beide manieren werken.

 14. WERKZAME PERIODE < 16 uur TOEDIENING Pillen DOSIS 50 tot 150 mg/dag ACNE Mogelijk WATERRETENTIE Altijd flink aanwezig HOGE BLOEDDRUK Ja BESCHADIGING LEVER Ja, een van de giftigste orale middelen AROMATISERING Waarschijnlijk wel DHT CONVERSIE Ja ONDERDR. HORMOONPROD. Ja, in extreme mate EXTRA Anadrol is in 1960 uitgevonden en werd oorspronkelijk gebruikt voor behandeling van botontkalking, bloedarmoede en voor andere ziekten waarbij ongewenst verlies van lichaamsgewicht voorkomt. Werking Anadrol is een zeer sterke steroïde die snel, zichtbaar effect geeft, een toename van 6 kg in 2 weken komt veel voor. Dit is echter niet allemaal spiermassa maar voor een groot deel ook vet en vocht. Dat komt omdat anadrol zich bindt aan de oestrogeenreceptoren. Doordat veel vocht vastgehouden wordt komen er onder andere meer voedingsstoffen in de spiercellen en wat meer vocht in de gewrichten betekent dat deze beter bestand zijn tegen zware gewichten. Omdat oxymetholon gemodificeerd is om door je lever opgenomen te kunnen worden (17-alpha-alkylated) is het levertoxisch, anadrol is zelfs giftiger dan andere (17aa) steroïden. Gebruik Omdat anadrol levertoxisch is moet je dit niet voor lange tijd gebruiken, maximaal 6 weken wordt aangeraden. Als dosis werkt 50 mg/dag goed, bij 100 mg/dag heb je nog meer effect, maar bij 150 mg/dag worden de bijwerkingen sterker en het effect niet groter. Anadrol is vooral geschikt om een kuur met langwerkende produkten als testosteron en deca te kickstarten. Omdat anadrol niet werkt via de androgeen receptoren en dus niet met andere steroïden concurreert om deze receptoren is het een goede aanvulling voor elke bulk kuur. Om vochtretentie tegen te gaan kan het gecombineerd worden met trenbolon. Vermijd combinatie met andere levertoxische (17aa) steroïden. Een nakuur met nolvadex of clomid is nodig om de natuurlijke testosteronproductie weer op gang te helpen brengen. Bijwerkingen Naast de bijwerkingen die met de oestrogene werking van anadrol te maken hebben is anadrol levertoxisch en krijg je er hoofdpijn van. Een opgezwollen gezicht door de waterretentie komt bij anadrol regelmatig voor. Tijdelijk krimpen van de testikels en zelfs tijdelijke erectiestoornissen kunnen ervaren worden. Daarbij zorgt anadrol voor prostaathypertrofie, acne en vette huid, hoge bloeddruk, toename van lichaamshaar, verlies van hoofdhaar en mogelijk gynecomastie. Bij vrouwen kan vermannelijking optreden.

 15. WERKZAME PERIODE 8 tot 12 uur
  TOEDIENING Pillen
  DOSIS 20 tot 100 mg/dag, voor vrouwen is dat 10 tot 15 mg/dag
  ACNE Nee, alleen bij extreem hoge doses
  WATERRETENTIE Zeer zeldzaam
  HOGE BLOEDDRUK Nee
  BESCHADIGING LEVER Ja, maar in beperkte mate
  AROMATISERING Nee
  DHT CONVERSIE Zeer laag
  ONDERDR. HORMOONPROD. Weinig, behalve bij hoge doses
  EXTRA Winsten met dit middel, gewonnen spiermassa of verloren vet, blijven lang aanwezig
  Anavar is op de markt gezet om gewichtsverlies ten gevolgen van een aantal ziekten tegen te gaan. Ook wordt het toegediend bij brandwonden, omdat het de wonden sneller doet helen.
  Werking van Anavar
  Anavar is algemeen bekend als de mildste anabole steroïde. Het heeft een milde anabolische en androgene werking en aromatizeert niet naar oestrogeen. Het verstoort de hormoonproductie van het lichaam maar een klein beetje, daardoor blijft het lichaam gewoon Testosteron aanmaken en is een nakuur niet nodig. Hoewel Oxandrolon levertoxisch is is ook dit effect maar zeer gering. Van een kuur Anavar win je niet veel spiermassa, maar doordat je geen vocht vasthoudt en er geen nakuur nodig is blijft deze massa goed zitten. In een studie is aangetoond dat de massawinst door Anavar een half jaar na de kuur blijft zitten (1), hetzelfde geldt voor vetverlies. Juist om deze reden is Anavar bij recreatieve athleten in trek om in het voorjaar een beachproof lichaam te creeëren, tijdens de zomer blijft dit lichaam mooi ook al hebben ze wat minder tijd om te trainen. Anavar is het meest geschikt om te cutten en tegelijk spiermassa te behouden. Daarnaast zorgt het voor een toename in explosieve kracht terwijl het lichaamsgewicht bijna niet toeneemt, daardoor is het zeer geschikt voor athleten en vechtsporters. Omdat Anavar mild androgeen is kan het ook gebruikt worden door vrouwen. Kortom, Anavar is een milde steroïde die bijna permanente gains levert met weinig bijwerkingen.
  Gebruik van Anavar
  Zoals hierboven vermeld is anavar zeer geschikt voor cutkuren en voor extra kracht. Wanneer je een kuur afrond blijven de resultaten gemakkelijk zitten tot de volgende kuur, wanneer deze weer verder uitgebreid kunnen worden. Anavar is niet geschikt voor een grote massatoename, dus een echte bulkkuur. De minimale dosis Oxandrolone voor mannen is 20 mg, tot een maximum van 100 mg of meer. Vrouwen kunnen beginnen met 10 mg en indien nodig de dosis voorzichtig verhogen. Doordat het zo mild is kan Anavar gemakkelijk langer gebruikt worden, een normale kuur is 8 weken. Om te cutten kan Anavar gestacked worden met Clenbuterol en Winstrol. Een nakuur is niet nodig, behalve bij doses boven de 20 mg anavar, dan kan een nakuur van 2 weken 20 mg Nolvadex per dag genomen worden.
  Bijwerkingen van Anavar
  Hoewel Anavar een van de meest milde anabolen is en daarom een zeer grote populariteit onder amateursporters geniet, kunnen er toch wat bijwerkingen voorkomen. Hoofdpijn, duizeligheid en diarree kunnen voorkomen. Daarnaast kan bij hoge doseringen het libido verminderen. Bij vrouwen die hoge doseringen nemen kan vermannelijking voorkomen.
  Anavar kuren
  Anavar only: Een leuk beginnerskuurtje waarmee geen spectaculaire, maar wel blijvende resultaten geboekt worden
  Winstrol met Anavar: Combinatie van Winstrol met het milde Anavar voor cut met solide resultaten

  • Hallo,
   Ik wil dit weekend ook beginnen met een kuurtje Anavar.
   Het is puur om droger te worden. T laatste doel.
   Ik begrijp dat ik een kuur van 8weken moet doen? En dan elke dag 10mg? Verdeelt over sochtends en savonds?
   Dit is een lage dosis toch? Ik wil geen mannelijke stem of baargroei..
   Gebeurt dit al bij zon lage dosis??
   Mag ik wat meer info hier over?
   Mvg

 16. WERKZAME PERIODE Arimidex (Anastrazole): 2 dagen
  Femara (Letrozole): 2 tot 4 dagen
  Aromasin (Exemestane):1 tot 1.5 dag
  TOEDIENING Pillen
  DOSIS Arimidex (Anastrazole): 0.5 tot 1 mg/dag
  Femara (Letrozole): 0.25 tot 0.5 mg/dag
  Aromasin (Exemestane): 5 tot 25 mg/dag
  ACNE Mogelijk
  WATERRETENTIE Nee, het zorgt juist voor een drogere look
  HOGE BLOEDDRUK Nee
  BESCHADIGING LEVER Niet of zeer licht
  AROMATISERING Nee, dat gaat het juist tegen
  DHT CONVERSIE Nee
  ONDERDR. HORMOONPROD. Nee, stimuleert hormoonproductie juist
  EXTRA
  Arimidex, Femara en Aromasin zijn aromataseremmers, de het resultaat van deze producten lijkt op dat van Nolvadex, maar is veel sterker.
  Werking
  Arimidex, Femara en Aromasin zijn derde generatie aromatase remmers, vorige generaties schakelden ook enzymen uit die verantwoordelijk waren voor andere (nuttige) conversies van hormonen. Deze derde generatie richt zich specifiek op het aromatase-enzym. Ze worden gebruikt bij de behandeling van bepaalde vormen van kanker wanneer behandeling met nolvadex gefaald heeft. Waar Nolvadex de oestrogeenreceptoren blokkeert werken deze aromataseremmers een stap eerder, ze voorkomen namelijk dat oestrogeen gevormd wordt. Het aromatase-enzym zet bepaalde hormomen (Testosteron, Dianabol, Nandrolone) om in oestrogeen. Wanneer de dosis van deze hormonen hoog is wordt er dus veel oestrogeen geproduceerd wat enerzijds zorgt voor een grotere massatoename en anderzijds voor vervelende bijwerkingen kan zorgen als gynecomastie. Arimidex, Femara en Aromasin binden zich aan het aromatase-enzym waardoor het niet meer voor de conversie naar oestrogeen kan zorgen. Femara is de sterkste aromataseremmer van de 3, het elimineert 99 % van de aanwezige aromatase, voor arimidex en aromasin zijn dat “maar” 97 en 95 %. In de meeste bodybuilding gerelateerde bronnen wordt geclaimd dat bovenstaande percentages de verlaging van oestrogeen aangeven, dat is NIET waar, die getallen liggen in een bereik van 80 tot 98 % met de meeste waardes rond de 85 %. Hoeveel de vorming van oestrogeen onderdrukt wordt hangt ook af van het soort oestrogeen. De verhoudingen tussen de verschillende middelen zijn hier hetzelfde als bij de hierboven besproken remming van aromatase.
  Over alle drie de aromataseremmers wordt geclaimd dat ze de productie van Testosteron stimuleren en aromasin verhoogd ook nog de hoeveelheid IGF (Insulin-like Growth Factor). Een nadeel van deze producten is dat ze slecht zijn voor het niveau van cholesterol in het bloed, als gevolg van het teveel onderdrukken van oestrogeenvorming. Een bron claimt dat femara in staat is om aanwezige gynecomastie te laten verdwijnen, naast een ervaring met het product wordt dit onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. Hiervoor werd 2.5 mg femara per dag genomen en langzaam afgebouwd. In combinatie met testosteron is Proviron nog steeds de beste keuze vanwege de synergie die deze twee producten met elkaar hebben.
  Gebruik
  De aromataseremmers worden normaal gesproken gedurende de hele kuur gebruikt om de vorming van oestrogeen te onderdrukken. Dit kan nodig zijn in kuren met steroïden die kunnen aromatiseren: Testosteron, Dianabol, Nandrolone of grote hoeveelheden Boldenone. Ook kunnen ze gebruikt worden tijdens de nakuur van een zware kuur en/of om voor een wedstrijd de droge bodybuilderlook te verkrijgen. Wanneer tijdens een kuur gynecomastie optreedt kan dit meteen verholpen worden met Nolvadex of Clomid en kan meteen een aromataseremmer genomen worden om de hoeveelheid oestrogeen te verlagen zodat de problemen niet meteen terugkomen. Nolvadex en Clomid blokkeren namelijk alleen de oestrogeen receptor, de hoeveelheid oestrogeen blijft hoog waardoor de problemen bij het stoppen van Nolvadex of Clomid meteen weer terug kunnen komen.
  Van Femara moet 0.25 tot 0.5 mg per dag genomen worden, de dosis voor Arimidex is 0.5 tot 1 mg per dag en voor Aromasin is dat 5 tot 25 mg per dag. De pillen kunnen elke dag of om de dag genomen worden.
  Bijwerkingen
  Bijwerkingen die ondervonden worden van Arimidex, Femara en Aromasin hebben vooral te maken met de lage hoeveelheid oestrogeen in het lichaam als gevolg van het gebruik van deze middelen. Wanneer de aromataseremmers gebruikt worden voor bodybuilding zal de periode van inname niet lang zijn. Hierdoor zullen de meeste bijwerkingen die bij kankerpatiënten optreden niet van toepassing zijn op bodybuilders. De middelen zijn slecht voor de hoeveelheid cholesterol in het bloed, bij Aromasin schijnt deze bijwerking minder of niet voor te komen. Bij een hoge dosis kan het libido van de gebruiker tijdelijk laag of helemaal afwezig zijn. Verder kunnen opvliegers voorkomen, moeheid, hoofdpijn, duizeligheid, last van de darmen en pijn in botten en spieren.

 17. WERKZAME PERIODE Tot 68 uur, maar normaal gesproken tot 5 uur voelbaar
  TOEDIENING Pillen
  DOSIS 100 tot 140 mcg/dag, voor vrouwen is dat 80 tot 100 mcg/dag, zie ook gebruik
  ACNE Nee
  WATERRETENTIE Nee
  HOGE BLOEDDRUK Soms
  BESCHADIGING LEVER Ja, maar in beperkte mate
  AROMATISERING Nee
  DHT CONVERSIE Nee
  ONDERDR. HORMOONPROD. Nee
  EXTRA
  Clenbuterol werd oorspronkelijk gebruikt om de ademhaling van paarden met ademhalingsproblemen te vergemakkelijken. Later werd het in bepaalde landen ook goedgekeurd om verlichting te geven bij astmapatiënten.
  Werking van Clenbuterol
  Clenbuterol is een populair middel om te cutten. Zonder al te diep op de theorie in te gaan zorgt clenbuterol voor een verhoogde lichaamstemperatuur doordat het hart sneller gaat kloppen. Als gevolg hiervan versnelt het metabolisme, het lichaam gaat dus meer energie verbruiken. Daarnaast wordt volgens sommige bronnen de werking van insuline geremd waardoor meer eiwitten en vetten verbrand worden in plaats van koolhydraten. Ten slotte wordt de ademhaling en transport van zuurstof in het lichaam efficiënter, vandaar de populariteit onder duursporters.
  Gebruik van Clenbuterol
  Er zijn 3 manieren op Clenbuterol te gebruiken: piramide, 2 weken on – 2 weken off en 2 dagen on – 2 dagen off. De laatste wordt als niet effectief beschouwd, dus alleen de eerste 2 manieren worden besproken. Bij het piramideschema begin je met een lage dosis van ongeveer 20-30 mcg en bouw je je dosis langzaam op. Dit is nodig omdat je lichaam aan clenbuterol went. Normaal gesproken voeg je om de 2 weken 20-30 mcg toe aan je dosis.
  Bij de 2 weken on – 2 weken off manier begin je met een lage dosis van 20-30 mcg en voeg je daar om de 3 dagen 20-30 mcg aan toe. Hierbij is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren, als je de effecten van clenbuterol bijna niet meer voelt kun je meer nemen. Op de helft van de 2-3 weken dat je Clenbuterol neemt begin je met afbouwen en bouw je je dosis Clenbuterol zo af als je hem opgebouwd hebt. Daarna neem je 2-3 weken niks alvorens opnieuw te beginnen. Hierbij is het mogelijk om tijdens je off-periode T3 te nemen op dezelfde 2 weken on – 2 weken off manier. Dit tweede schema wordt algemeen als beter ervaren. Omdat Clenbuterol levertoxisch is moet je het niet te lang achter elkaar nemen, houd een maximum van 8 weken aan. Clenbuterol geeft een zenuwachtig gevoel en veroorzaakt slapeloosheid, daarom is het zaak om het niet binnen 4 uur voor het slapengaan te nemen. Vaak wordt het voor de training genomen vanwege de energieboost die het geeft.
  Bijwerkingen van Clenbuterol
  De bijwerkingen die je ervaart bij het gebruik van clenbuterol zijn een verhoogde hartslag en een zenuwachtig gevoel. Verder kunnen hartkloppingen en slapeloosheid mogelijk voorkomen. Daarnaast is Clenbuterol levertoxisch, dus het moet niet te lang achtereen gebruikt worden.
  Clenbuterol kuren
  Clenbuterol kuur: De meest efficiënte manier om Clenbuterol te gebruiken.

 18. WERKZAME PERIODE 5 tot 7 dagen
  TOEDIENING Pillen
  DOSIS 50 tot 150 mg/dag
  ACNE Mogelijk
  WATERRETENTIE Nee
  HOGE BLOEDDRUK Zelden
  BESCHADIGING LEVER Licht giftig voor de lever
  AROMATISERING Nee
  DHT CONVERSIE Nee
  ONDERDR. HORMOONPROD. Nee
  EXTRA
  Clomid, met als werkzame stof Clomiphene, is een middel dat gebruikt wordt om de vruchtbaarheid van vrouwen te verbeteren. Het is verwant aan Nolvadex.
  Werking
  Net als Nolvadex is Clomid een zeer mild oestrogeen wat zeer sterk bindt aan de oestrogeenreceptoren, het bindt sterker dan de meer heftige oestrogeenvarianten. Hierdoor bezet het de oestrogeenreceptoren zodat sterkere oestrogenen hun werk niet kunnen doen. Ook moet opgemerkt worden dat Nolvadex (en ook clomid) een SERM (selective estrogen receptor modulator) is, het voorkomt de vorming van oestrogeen niet zoals aromataseremmers (Proviron, Arimidex, Letrozole, Exemestane) dat wel doen. Waar Nolvadex een positief effect heeft op de lichaamseigen hormoonproductie heeft clomid hier een licht negatieve invloed op.
  Gebruik
  Clomid wordt voor 2 doelen gebruikt: ten eerste wordt het tijdens een kuur gebruikt om gynecomastie te voorkomen en ten tweede is het een goed middel om na een kuur te herstellen en de eigen hormoonproductie weer op gang te brengen.
  Wanneer tijdens een kuur gynecomastie (gyno) optreedt moet snel begonnen worden met 50 tot 100 mg Clomid per dag. Nadat de verschijnselen verdwenen zijn moet nog een dag of 4 door gegaan worden met het gebruik van Clomid. Voor dit doel is Nolvadex beter dan Clomid omdat het een sterkere werking heeft. Wanneer extreem veel aromatiserende anabolen genomen worden is ook een sterker middel als Arimidex nodig, maar Clomid of Nolvadex moet daar de eerste dagen bij genomen worden omdat Arimidex (en de andere aromatase remmers: Letrozole en Exemestane) pas na een paar dagen werken. Het is goed om deze producten bij Clomid of Nolvadex te nemen omdat ze, in tegenstelling tot de SERM’s, de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam beperken. Als je ze niet neemt kan de gynecomastie snel terugkomen.
  Hoe lang Clomid gebruikt moet worden en welke dosis genomen moet worden tijdens de nakuur is afhankelijk van de kuur. Als vuistregel geldt dat tijdens de eerste helft van de nakuur de dosis hoger is dan tijdens de tweede helft. 2 weken 150 mg per dag gevolgd door 2 weken 100 mg per dag is bij de meeste kuren voldoende. De nakuur wordt bij een kuur met lange esters 2 weken na de laatste injectie gestart, bij korte esters 4 dagen tot een week na de laatste injectie en bij pillen de dag na de laatste inname. De nakuur duurt dan 3 tot 5 weken, afhankelijk van de lengte van de esters en onderdrukking van de lichaamseigen testosteronproductie door de genomen middelen.
  Bijwerkingen
  De normale bijwerkingen die bij Clomid wel eens ervaren worden zijn acne en hoofdpijn, vertroebeld zicht en opvliegers. Bij vrouwen kan een onregelmatige menstruatie optreden. Ook moeten vrouwen opletten dat ze tijdens het gebruik van clomid niet zwanger worden omdat clomid de werking van de pil (anticonceptie) verstoort. Bij een nakuur van maximaal 6 weken of bij het voorkomen van gynecomastie tijdens een kuur zullen vrijwel geen bijwerkingen ervaren worden.

 19. WERKZAME PERIODE Deca (Nandrolone Decanoate): 14 tot 16 dagen
  Durabolin (Nandrolone Phenyl Propionate): 2 tot 3 dagen
  TOEDIENING Injectie van oplossing in olie
  DOSIS Deca (Nandrolone Decanoate): 200 tot 800 mg/week, vrouwen 50 tot 100 mg/week
  Durabolin (Nandrolone Phenyl Propionate): 150 tot 600 mg/week, vrouwen 50 tot 100 mg/week
  ACNE Ja, bij hoge doses en gevoelige personen
  WATERRETENTIE Ja, de kortwerkende versie minder dan de langwerkende (deca)
  HOGE BLOEDDRUK Afhankelijk van de dosis
  BESCHADIGING LEVER Nee
  AROMATISERING Laag, aromatiseert naar onschuldige oestrogeneenvarianten
  DHT CONVERSIE Laag, converteert naar minder actieve DHT-varianten
  ONDERDR. HORMOONPROD. Extreem bij de langwerkende versie, lager voor de kortwerkende versie (door de lagere dosering)
  EXTRA
  Nandrolone Decanoate, ook wel bekend als Deca, is de meest bekende vorm van nandrolone, het is tevens een van de meest populaire steroïden. De kortwerkende versie van nandrolone is Nandrolone Phenyl Propionate. Nandrolone is alleen verkrijgbaar in injecteerbare vorm.
  Werking van Nandrolone (Deca)
  Nandrolone vergroot de spiermassa op twee manieren: ten eerste vergroot het de stikstofretentie van de spiercellen. Dat betekent dat de spiercellen meer eiwitten, die allemaal stikstof bevatten, gaan vasthouden. Daardoor gaat de eiwitsynthese, en dus spiergroei, sneller. Ten tweede aromatiseert een klein deel van de Nandrolone naar een krachtige vorm van oestrogeen. Deze zorgt voor een toename van glycogeenopslag en afgifte van groeihormoon. Ook kan Nandrolone het aantal androgeenreceptoren gigantisch doen stijgen. Omdat maar een klein deel van de in het lichaam aanwezige Nandrolone aromatiseert zijn er weinig oestrogene bijwerkingen. Helaas kan Nandrolone zich ook binden aan de progesteronreceptoren in borstweefsel en zo gynecomastie verergeren. Dit verschijnsel komt zelden voor, maar als het gebeurt kan Nolvadex of Clomid genomen worden om de voor gynecomastie benodigde oestrogeenreceptoren te bezetten. Bij sterker aromatiserende middelen zoals Testosteron kan dan een aromataseremmer genomen worden zoals Proviron. Ook Winstrol kan helpen, omdat het zich bindt aan de progesteronreceptoren en de binding van Nandrolone aan deze receptoren dus vermindert. Een ander voordeel van Nandrolone is dat het zorgt voor meer vocht in de gewrichten. Het is niet bekend hoe dit werkt, maar het resultaat is dat met hoge gewichten getraind kan worden zonder pijn. Van nandrolone zijn twee varianten verkrijgbaar, een langwerkende Nandrolone Decanoate en een korter werkende Nandrolone Phenyl Propionate. Praktijkervaringen wijzen uit dat de gebruiker bij Nandrolone Phenyl Propionate minder vocht vast houdt en dus de gewonnen massa kwalitatief beter is. Van Nandrolone Decanoate is bekend dat het zeer lang in het lichaam aanwezig blijft, hierdoor duurt het ook lang voor het natuurlijke Testosteron niveau hersteld is. Om dit op te lossen wordt gesuggereerd een langwerkende Testosteron twee weken langer te nemen dan Deca. Ook is een sterke nakuur nodig. Een wat veiliger alternatief voor Deca is Boldenone.
  Gebruik van Nandrolone
  Nandrolone Decanoate moet elke week geïnjecteerd worden en Nandrolone Phenyl Propionate om de 4 dagen. Om maximaal van de Decanoate variant te profiteren moet het zeer lang genomen worden, liefst meer dan 12 weken. Voor beide varianten zijn doseringen van 200 tot 600 mg/week normaal, 400 mg komt het meest voor. Nandrolone wordt meestal gebruikt om te bulken. Verder is nandrolone een goede combinatie met vrijwel alle verkrijgbare steroïden, maar vooral met Testosteron. Deca onderdrukt de natuurlijke hormoonproductie van het lichaam sterk en blijft lang actief, daarom moet 2 weken na de laatste deca injectie begonnen worden met 4 weken Nolvadex of Clomid. Een stack van Deca, Testosteron en Dianabol als kickstart is een van de meest populaire bulkkuren. Door de aromatiserende Testosteron en Dianabol wordt het risico op gynecomastie groter, waardoor het verstandig is hier een aromataseremmer als Proviron bij te gebruiken en Nolvadex of Clomid bij de hand te hebben voor het geval gynecomastie de kop op steekt. De combinatie met Trenbolone, die zich nog sterker aan de progesteronreceptor bindt dan nandrolone, is vragen om gynecomastie. Deze combinatie moet dus niet genomen worden zonder voorzorgsmaatregelen.
  Bijwerkingen van Nandrolone
  Doordat Nandrolone, en dan vooral de langwerkende versie, de hormoonproductie flink kan onderdrukken zullen de testikels tijdelijk krimpen en kunnen soms tijdelijke erectiestoornissen optreden, die staan ook wel bekend als “Deca dick”. Verder kunnen prostaathypertrofie, acne en vette huid, hogebloeddruk en afname van het goede cholesterol optreden. Ook gynecomastie kan voorkomen. Het gezicht van de gebruiker kan wat opzwellen door waterretentie. Bij vrouwen kan lichte vermannelijking optreden.
  Nandrolone (Deca) kuren
  Testosteron / Deca massakuur: De ultieme massakuur voor beginners, staat

 20. WERKZAME PERIODE 6 tot 8 uur
  TOEDIENING Pillen
  DOSIS 20 tot 50 mg/dag, voor vrouwen 5 tot 10 mg/dag
  ACNE Mogelijk, zeker bij hogere doses
  WATERRETENTIE Ja
  HOGE BLOEDDRUK Ja
  BESCHADIGING LEVER Ja
  AROMATISERING Ja
  DHT CONVERSIE Nee
  ONDERDR. HORMOONPROD. Ja, vooral bij hogere doses en lange kuren
  EXTRA
  Dianabol is een van de beste steroïden voor explosiviteit en spiermassa. In de tijd van Larry Scott, Arnold Schwarzenegger en Frank Zane werd het veelvuldig gebruikt door bodybuilders, vaak in combinatie met testosteron, hoewel de genomen doseringen toen veel lager waren dan nu.
  Werking van Dianabol
  Dianabol werkt licht via de androgeenreceptor en heeft daardoor een beperkte invloed op je hormoonhuishouding. Het heeft een grote invloed op de eiwitsynthese in je lichaam, bevordert het herstellen van het glycogeengehalte na de training en vergroot de spierkracht op een zeer directe manier. Omdat ook deze (doorgaans) orale steroïde gemodificeerd is om opname door de lever te overleven is het behoorlijk giftig voor de lever, daarom mag dit middel maar voor korte tijd gebruikt worden. Methandrostenolone aromatiseert sterk, waardoor de gebruiker last kan krijgen van bijwerkingen ten gevolge van oestrogeen, daardoor is het niet geschikt voor een cutkuur. Dianabol is niet geschikt voor duursporters omdat het de celademhaling en het aantal rode bloedlichaampjes vermindert.
  Gebruik van Dianabol
  Omdat Dianabol snel spiermassa en kracht geeft en in kleine mate via de androgeenreceptor werkt en dus niet met andere stoffen om deze receptor concurreert, is het zeer geschikt om een kuur met langwerkende produkten te kickstarten. Hier wordt het dan ook veelvuldig voor gebruikt. De eerste 4-6 weken van de kuur kan 20 tot 40 mg dianabol per dag genomen worden. Dianabol kan ook alleen genomen worden en in combinatie met Primobolan of Winstrol. Dan is 20 tot 40 mg dianabol voor 6 tot 8 weken normaal. Omdat dianabol zo giftig is voor de lever kan het beter niet voor langere tijd genomen worden. Om de bijwerkingen ten gevolge van aromatisering naar oestrogeen te remmen kan Nolvadex of zelfs Arimidex bij de dianabol genomen worden. Een nakuur met Nolvadex of Clomid is nodig om de natuurlijke aanmaak van testosteron te helpen opbouwen.
  Bijwerkingen van Dianabol
  Mogelijke bij werkingen zijn acne en vette huid, hoge bloeddruk, vasthouden van water, prostaathypertrofie. Ook kunnen bij hogere doses en/of lange kuren de testikels tijdelijk krimpen. Verder kan gynecomastie voorkomen, vooral bij gevoelige individuen. Sommige mensen kunnen last hebben van toename van het lichaamshaar en uitvallen van het hoofdhaar. Bij vrouwen kan vermannelijking optreden.
  Dianabol kuren
  Dianabol only: Een leuk beginnerskuurtje waarmee verrassende resultaten in spiermassa en -kracht geboekt kunnen worden
  Winstrol met Dianabol: Een wat zwaardere combinatie met dianabol voor flinke spiermassa en -kracht

 21. WERKZAME PERIODE 4 tot 6 uur
  TOEDIENING Pillen
  DOSIS 25 tot 50 mg per keer, 2 tot 3 keer per dag
  ACNE Nee
  WATERRETENTIE Nee
  HOGE BLOEDDRUK Mogelijk
  BESCHADIGING LEVER Nee
  AROMATISERING Nee
  DHT CONVERSIE Nee
  ONDERDR. HORMOONPROD. Nee
  EXTRA Gevaarlijk voor mensen met hartproblemen
  Ephedrine lijkt wat betreft werking en gevoel veel op Clenbuterol.
  Werking
  Ephedrine is een populair middel om te cutten. Ephedrine zorgt voor een verhoogde lichaamstemperatuur doordat het hart sneller gaat kloppen. Als gevolg hiervan versnelt het metabolisme, het lichaam gaat dus meer energie verbruiken. Op deze manier zorgt dit middel ook tijdelijk voor een klein beetje meer kracht.
  Gebruik
  Ephedrine kan 2 tot 3 keer per dag genomen worden in een dosis van 25 mg. Neem het niet te laat op de dag want het kan effect hebben op de nachtrust. Wanneer geen effecten meer voelbaar zijn kan het gebruik een paar weken gestaakt worden waarna de werking weer voelbaar is. Een populaire manier om ephedrine te gebruiken is om het te stacken met cafeïne. Deze stack is kant en klaar verkrijgbaar in de vorm van EC(Y)A stack. Hierin worden Ephedrine en Cafeïne in de juiste hoeveelheden gecombineerd en zijn Yohimbe en Asperine toegevoegd.
  Bijwerkingen
  De bijwerkingen van ephedrine zijn slapeloosheid, een droge mond, een zenuwachtig gevoel, stress, hoofdpijn, angst, duizeligheid, misselijkheid, een onregelmatige hartslag en trillende handen. Daarnaast moeten mensen met een hartkwaal zeer voorzichtig zijn met het gebruik van Ephedrine.

 22. WERKZAME PERIODE 14 tot 16 dagen
  TOEDIENING Injecteerbare oplossing in olie
  DOSIS 400 tot 600 mg/week, vrouwen 50 tot 150 mg/week
  ACNE Zelden
  WATERRETENTIE Laag
  HOGE BLOEDDRUK Zelden
  BESCHADIGING LEVER Nee
  AROMATISERING Medium
  DHT CONVERSIE Laag
  ONDERDR. HORMOONPROD. Medium
  EXTRA Aantrekkelijk middel voor massakuren doordat het, naast anabole effecten, voor honger zorgt
  Boldenone lijkt qua werking en resultaten op nandrolone, maar is veiliger doordat de kans op gynecomastie kleiner is.
  Werking van Boldenone
  Boldenone vergroot de spiermassa op twee manieren: ten eerste vergroot het de stikstofretentie van de spiercellen. Dat betekent dat de spiercellen meer eiwitten, die allemaal stikstof bevatten, gaan vasthouden. Daardoor gaat de eiwitsynthese, en dus spiergroei, sneller. Ten tweede aromatiseert een klein deel van de Boldenone naar oestrogeen. Deze zorgt voor een toename van glycogeenopslag en afgifte van groeihormoon. Ook doet Boldenone het aantal androgeenreceptoren gigantisch stijgen. Omdat maar een klein deel van de in het lichaam aanwezige Boldenone aromatiseert, nog minder dan bij Nandrolone zijn er weinig oestrogene bijwerkingen. Daarnaast zorgt Boldenone voor meer honger, zodat de gebruiker meer kan eten. Hierdoor is het zeer geschikt voor een bulkkuur. Doordat Boldenone de vasculariteit vergroot en weinig vochtretentie veroorzaakt wordt het ook wel gebruikt in een cutkuur. Boldenone kan zich niet binden aan progestaronreceptoren, daardoor en door de geringe aromatisering is de kans op gynecomastie zeer klein en is boldenone veiliger dan Deca (Nandrolone Decanoate). Boldenone is voor duursporters en voor bodybuilders in de cut interessant omdat het de productie van het hormoon stimuleert dat ook wel bekend staat als EPO. Dit hormoon zorgt ervoor dat er meer rode bloedlichaampjes in het bloed komen, waardoor het uithoudingsvermogen verbetert. Omdat vermannelijking door boldenone vrijwel nooit voorkomt is dit ook een aantrekkelijk produkt voor vrouwelijke sporters, die het natuurlijk op een veel lagere dosis gebruiken dan mannen.
  Gebruik van Boldenone
  Omdat Boldenone Undecylenate nog langwerkender is dan Deca moet het ook bij voorkeur voor minstens 12 weken gebruikt worden. De normale dosis ligt rond de 500 mg/wk. In een cutkuur kan Boldenone gecombineerd worden met Winstrol, Testosteron Propionate en Trenbolone Acetate of Parabolan. Vanwege de verhoogde eetlust is het echter logischer om Boldenone te gebruiken in een bulkkuur met lange Testosteron Esters zoals Testosteron Enanthate of Cypionate. Als nakuur moet 2 weken na de laatste Boldenone injectie gestart worden met 4 weken Nolvadex of Clomid.
  Bijwerkingen van Boldenone
  Doordat Boldenone de hormoonproductie licht onderdrukt zullen de testikels tijdelijk krimpen en kunnen heel soms tijdelijke erectiestoornissen optreden. De lichaamsbeharing kan soms toenemen. Verder kunnen heel soms acne en vette huid, hogebloeddruk en afname van het goede cholesterol optreden. Ook gynecomastie kan voorkomen, maar veel minder vaak dan bij Nandrolone. Ook waterretentie komt zelden voor. Bij vrouwen kan lichte vermannelijking optreden bij hoge doses.
  Boldenone kuren
  Testosteron / Boldenone massakuur: Vergelijkbaar met de Testosteron / Deca massakuur, maar misschien nog wel beter doordat Boldenone voor meer honger en minder vochtretentie zorgt

 23. WERKZAME PERIODE Masteron Enanthate: 8 dagen
  Masteron Propionate: 2 tot 3 dagen
  TOEDIENING Injecteerbare oplossing in olie
  DOSIS Masteron Enanthate: 400 tot 600 mg/week
  Masteron Propionate: 350 tot 500 mg/week
  ACNE Ja
  WATERRETENTIE Nee
  HOGE BLOEDDRUK Zelden
  BESCHADIGING LEVER Nee
  AROMATISERING Nee
  DHT CONVERSIE Nee, het is een afgeleide van DHT
  ONDERDR. HORMOONPROD. Ja
  EXTRA
  Masteron is populair om in een cutkuur naast vetpercentage te verlagen, de spierdichtheid en –hardheid te verhogen.
  Werking van Masteron
  Masteron is een sterk androgeen. Het aromatiseert niet, sterker nog, het verbruikt veel aromatase enzymen zonder zelf veranderd te worden. Omdat Masteron zo androgeen is hoef je er ook geen grote toename van spiermassa van te verwachten terwijl de spierkracht wel toeneemt. Om deze reden wordt het vrijwel alleen gebruikt tijdens het cutten. In een cutkuur wordt het door bodybuilders met een al laag vetpercentage vaak gebruikt om de spieren een hardere look te geven. Ook is het een interessant middel voor sporters die in gewichtsklasses ingedeeld worden doordat de spierkracht toeneemt terwijl het lichaamsgewicht gelijk blijft of zelf lager wordt. In een cutkuur moet masteron gecombineerd worden met andere middelen omdat het zelf niet kan zorgen dat er genoeg spiermassa vastgehouden wordt.
  Gebruik van Masteron
  Er zijn twee injecteerbare varianten van Masteron verkrijgbaar: Masteron Propionate en Masteron Enanthate. De eerste moet tussen elke dag en om de 2 dagen geïnjecteerd worden terwijl voor de laatste één keer per week voldoende is. Normale doses liggen rond de 500 mg per week. Voor een cutkuur met behoud van spiermassa kan het gestackt worden met Boldenone. Een andere populaire stack is Masteron Propionate met Testosteron Propionate, Winstrol en eventueel Trenbolone Acetate. Masteron Enanthate kan gecombineerd worden met Testosteron Enanthate en Trenbolone Enanthate.
  Bijwerkingen van Masteron
  Doordat Masteron de hormoonproductie onderdrukt zullen de testikels tijdelijk krimpen en kunnen soms tijdelijke erectiestoornissen optreden. Verder kunnen prostaathypertrofie, acne en vette huid, toename van lichaamshaar en uitvallen van hoofdhaar optreden. De kans op hartaandoeningen wordt door masteron vergroot. Bij vrouwen kan vermannelijking optreden.
  Masteron kuren
  Testosteron Propionate met Trenbolone Acetate en Masteron Propionate cutkuur: De populaire combinatie van de kortwerkende versies van Testosteron, Trenbolone en Masteron

 24. WERKZAME PERIODE 5 tot 7 dagen
  TOEDIENING Pillen
  DOSIS 10 tot 40 mg/dag
  ACNE Mogelijk
  WATERRETENTIE Zelden
  HOGE BLOEDDRUK Zelden
  BESCHADIGING LEVER Licht giftig voor de lever
  AROMATISERING Nee
  DHT CONVERSIE Nee
  ONDERDR. HORMOONPROD. Nee
  EXTRA
  Nolvadex, met als werkzame stof tamoxifen citrate, is het bekendste middel om de werking van oestrogeen tegen te gaan en te herstellen van een kuur.
  Werking
  Nolvadex is oorspronkelijk op de markt gebracht om de groei van borstkanker te vertragen. Oestrogeen zorgt ervoor dat de kanker hier sneller groeit en nolvadex blokkeert de werking van het oestrogeen waardoor de groei vertraagd wordt. Tamoxifen citrate is zelf een zeer mild oestrogeen wat zeer sterk bindt aan de oestrogeenreceptoren, het bindt veel sterker dan de meer heftige oestrogeenvarianten. Hierdoor bezet het de oestrogeenreceptoren zodat sterkere oestrogenen hun werk niet kunnen doen. Ook moet opgemerkt worden dat nolvadex (en ook Clomid) een SERM (selective estrogen receptor modulator) is, het voorkomt de vorming van oestrogeen niet zoals aromataseremmers (Proviron, arimidex, letrozole, exemestane) dat wel doen. Daarnaast zorgt nolvadex voor een stijging van LH (Luteinizing Hormone) en FSH (Follicle Stimulating Hormone). Deze twee hormonen, en dan met name LH, zorgen ervoor dat het lichaam meer testosteron gaat produceren.
  Gebruik
  Nolvadex kan op drie manieren gebruikt worden: ten eerste kan het door vrouwelijke atleten gebruikt worden voor het verhogen van prestaties en om een droge look te verkrijgen, ten tweede kan het tijdens een kuur gebruikt worden om gynecomastie te voorkomen en ten slotte is het een zeer goed middel om na een kuur te herstellen en de eigen hormoonproductie weer op gang te brengen.
  Voor het eerste hoeft maar een lage dosis gebruikt te worden, 10 mg per dag is genoeg. Hetzelfde geldt voor de tweede manier van gebruik. Wanneer tijdens een kuur gynecomastie optreedt moet snel begonnen worden met 10 tot 20 mg nolvadex per dag. Nadat de verschijnselen verdwenen zijn moet nog een dag of 4 door gegaan worden met het gebruik van nolvadex. Voor dit doel is Nolvadex beter dan Clomid omdat het een sterkere werking heeft. Wanneer extreem veel aromatiserende anabolen genomen worden is ook een sterker middel als arimidex nodig, maar nolvadex moet daar de eerste dagen bij genomen worden omdat arimidex (en de andere aromatase remmers: letrozole en exemestane) pas na een paar dagen werken.
  Hoe lang Nolvadex gebruikt moet worden en welke dosis genomen moet worden tijdens de nakuur is afhankelijk van de kuur. Als vuistregel geldt dat tijdens de eerste helft van de nakuur de dosis 2 keer zo hoog is als tijdens de tweede helft. 2 weken 40 mg per dag gevolgd door 2 weken 20 mg per dag is bij de meeste kuren voldoende. De nakuur wordt bij een kuur met lange esters 2 weken na de laatste injectie gestart, bij korte esters 4 dagen tot een week na de laatste injectie en bij pillen de dag na de laatste inname. De nakuur duurt dan 3 tot 5 weken, afhankelijk van de lengte van de esters en onderdrukking van de lichaamseigen testosteronproductie door de genomen middelen.
  Bijwerkingen
  De normale bijwerkingen die bij nolvadex wel eens ervaren worden zijn acne en hoofdpijn, misselijkheid en braken en opvliegers. Bij vrouwen kan een onregelmatige menstruatie optreden. Ook moeten vrouwen opletten dat ze tijdens het gebruik van Nolvadex niet zwanger worden omdat nolvadex de werking van de pil (anticonceptie) verstoort. Verder staan op de bijsluiter nog een heleboel bijwerkingen zoals overmatig transpireren, duizeligheid, verstoorde werking van de darmen, haaruitval, uitslag op de huid, kramp in de benen, vochtretentie (paradoxaal met de werking van Nolvadex), onvoldoende doorbloeding van hart en bloedvaten en vorming van bloedstolsels die kunnen leiden tot een embolie. Bedenk wel dat Nolvadex een middel is om de groei van borstkanker te remmen en daardoor vaak langdurig genomen wordt door vrouwen. Juist de meest ernstige bijwerkingen komen bij langdurig gebruik voor. Bij een nakuur van maximaal 6 weken of bij het voorkomen van gynecomastie tijdens een kuur zullen vrijwel geen bijwerkingen ervaren worden.

 25. WERKZAME PERIODE Primobolan Enanthate: 10 tot 14 dagen
  Primobolan Acetate: 4 tot 6 uur
  TOEDIENING Primobolan Enanthate: injecteerbare oplossing
  Primobolan Acetate: pillen
  DOSIS Primobolan Enanthate: 400 tot 600 mg/week, vrouwen 50 tot 100 mg/week
  Primobolan Acetate: 50 tot 150 mg/dag, vrouwen 50 tot 75 mg/dag
  ACNE Ja, maar vooral bij hoge doses (injectie), zelden (pillen)
  WATERRETENTIE Laag (injectie), niet (pillen)
  HOGE BLOEDDRUK Zelden
  BESCHADIGING LEVER Laag
  AROMATISERING Nee
  DHT CONVERSIE Nee
  ONDERDR. HORMOONPROD. Ja (injecties), laag (pillen)
  EXTRA
  Primobolan staat bekend als een milde steroïde met zeer lichte androgene bijwerkingen.
  Werking
  Primobolan kan niet aromatiseren, waardoor de gebruiker geen vocht vast gaat houden. Daarnaast zorgt het door een lichte, androgene werking voor vetverlies. Hierdoor is Primobolan geschikt voor cutkuren. Er wordt geclaimd dat Primobolan spiermassa opbouwen doordat het dezelfde werking heeft als Nandrolone en Boldenone. Dit is heel goed mogelijk omdat de moleculaire structuur van methenolon vrijwel gelijk is aan die van boldenone. Gebruikers claimen dat bij Primobolan echter minder massa opgebouwd wordt. Omdat het zo’n lichte, androgene werking heeft en androgene bijwerkingen zelden voorkomen, is Primobolan een populaire steroïde voor vrouwelijke sporters.
  Gebruik
  Er zijn twee vormen van Primobolan verkrijgbaar; een korte ester voor orale inname en een langere ester om te injecteren. Methenolon Acetaat is verkrijgbaar in pilvorm en is niet erg giftig voor de lever. Hiervan moeten dagelijks hoge dosissen van 100 mg genomen worden omdat een relatief lage hoeveelheid opname door de lever overleeft. Methenolon Enanthaat is een langwerkend injecteerbaar middel en daardoor gemakkelijk in gebruik. Hiervan moet een relatief hoge dosis genomen worden voor resultaat, minimaal 400 mg per week. Omdat het middel langwerkend is moet het bij voorkeur in een lange kuur genomen worden. Primobolan heeft geen grote, maar wel een merkbare, invloed op de natuurlijke hormoonproductie en daarom moet een kuur altijd worden afgesloten met een nakuur van Nolvadex of Clomid. Primobolan wordt vaak gebruikt als alternatief voor Nandrolone of Boldenone tijdens een cut stack.
  Bijwerkingen
  Bij gebruik van Primobolan zal de zaadproductie verminderen waardoor de testikels tijdelijk krimpen. Verder zorgt het mogelijk voor een toename in lichaamshaar en lichte vermannelijking. Acne komt zelden voor. Al met al is Primobolan een milde steroïde.

 26. WERKZAME PERIODE 1 tot 2 dagen
  TOEDIENING Pillen
  DOSIS 5 mg/dag
  ACNE Mogelijk
  WATERRETENTIE Nee
  HOGE BLOEDDRUK Nee
  BESCHADIGING LEVER Licht giftig voor de lever
  AROMATISERING Nee
  DHT CONVERSIE Nee
  ONDERDR. HORMOONPROD. Nee
  EXTRA
  Finasteride is een middel dat gebruikt wordt om haaruitval tegen te gaan, om de prostaat te verkleinen bij prostaatklachten en om prostaatkanker te remmen.
  Werking
  Zoals bepaalde steroïden in het lichaam geconverteerd worden naar oestrogeen, zo worden bepaalde steroïden omgezet naar een 5-alfa-gereduceerde versie van zichzelf. Een voorbeeld hiervan is de conversie van testosteron naar DHT (dihydrotestosteron), een stof die zeer androgeen is. Via androgeenreceptoren in spieren en vetcellen zorgt deze stof voor een toename van spierkracht en vetverbranding. Onder de hoofdhuid en in de prostaat komt dit 5-alfa-reductase enzym echter nog meer voor en daar zorgt DHT voor verlies van hoofdhaar en groei van de prostaat. Er zijn 2 varianten van het 5-alfa-reductase enzym, de ene is verantwoordelijk voor acne en haargroei, de ander zorgt voor haaruitval en groei van de prostaat. Finasteride blokkeert de werking van dit tweede enzym en voorkomt zo verlies van hoofdhaar en groei van de prostaat. Hiermee vermindert het ook de androgene werking van testosteron en andere anabolen die voor hun androgene werking (deels) afhankelijk zijn van hun 5-alfa-gereduceerde vormen.
  Gebruik
  Het is erg aan te bevelen om finasteride te nemen bij anabolen die converteren naar DHT wanneer in de familie van de gebruiker verlies van hoofdhaar en groei van de prostaat voorkomt. DHT zal dit proces versnellen en de gebruiker loopt het risico tijdens de eerste kuur al hoofdhaar te verliezen. Wanneer Finasteride bij een kuur genomen wordt moet het minstens een maand van tevoren worden gestart met toediening om stabiele bloedwaarden te hebben tijdens de kuur. Wanneer de overmaat anabolen weer uit het bloed zijn kan weer gestopt worden met het nemen van Finasteride, dit is tijdens de nakuur. Door de producent wordt geclaimd dat 1 mg per dag optimaal is voor haaruitval en 5 mg per dag optimaal is om groei van de prostaat te voorkomen.
  Bijwerkingen
  De belangrijkste bijwerking van Finasteride is tijdelijke impotentie. Verder kunnen verminderd ejaculaat, uitblijven van ejaculaat en gynecomastie voorkomen.

 27. WERKZAME PERIODE 8 tot 12 uur
  TOEDIENING Pillen
  DOSIS 25 tot 100 mg/dag, voor vrouwen is dat 25 tot 50 mg/dag
  ACNE Zelden
  WATERRETENTIE Nee
  HOGE BLOEDDRUK Zelden
  BESCHADIGING LEVER Zeer laag
  AROMATISERING Nee
  DHT CONVERSIE Nee
  ONDERDR. HORMOONPROD. Alleen bij hoge doses en langdurig gebruik
  EXTRA
  Proviron is een androgeen middel met milde bijwerkingen.
  Werking
  Proviron zelf werkt op de androgeenreceptoren en kan niet aromatiseren. Wat je dus verwacht van een Proviron kuur is vetverlies, krachttoename en een lichte toename van spiermassa. In de praktijk zul je weinig merken behalve vetverlies en misschien een lichte krachttoename. Dat komt omdat een groot deel van de Proviron verdwenen is voordat het de androgeenreceptoren kan bereiken. Dit komt omdat Proviron zich bindt aan bepaalde enzymen en eiwitten in het lichaam. Ten eerste bindt Proviron zich aan het aromatase enzym, wat zorgt voor het aromatiseren van Testosteron (en andere aromatiserende steroïden). Ten tweede bindt het zich aan geslachtshormoon bindend globuline (SHBG) en albumine twee eiwitten die zich aan Testosteron binden. Proviron bindt zich sneller en sterker aan deze enzymen en eiwitten dan Testosteron waardoor het zich als het ware opoffert voor de Testosteron, die vervolgens zijn werk kan doen in het lichaam. Een derde functie van Proviron is dat het bepaalde bijwerkingen van Nandrolone (Deca) en Trenbolone kan reduceren, onder andere het verlies van libido. Ten slotte bindt het zich aan de androgeenreceptoren en zorgt zo voor vetverlies.
  Daarnaast zorgt Testosteron voor extra androgeenreceptoren, wat de werking van de overgebleven Proviron versterkt. Gebaseerd op het bovenstaande kun je zeggen dat er een bijzondere synergie is tussen Testosteron en Proviron, ze versterken beiden de werking van de ander. Proviron zorgt dat de testosteronkuur effectiever wordt en vermindert daarbij de oestrogeen-gerelateerde bijwerkingen van Testosteron zoals het vasthouden van vocht en de kans op gynecomastie. Proviron is op een andere manier gemodificeerd om opname door de lever te overleven dan andere orale steroïden, waardoor het veel minder giftig is.
  Gebruik
  Zoals hierboven beschreven kan proviron het beste gecombineerd worden in een stack met Testosteron en mogelijk andere steroïden. Doseringen van 25 tot 250 mg per dag kunnen zonder nadelige effecten genomen worden, maar 50 mg per dag is genoeg, 50 tot 100 mg per dag is normaal. Wanneer Proviron aan een Testosteron(stack) toegevoegd wordt bestaan de winsten meer uit spier en minder uit vocht en vet. Proviron is ook heel geschikt om met Dianabol, Boldenone of Nandrolone te gebruiken om de oestrogene effecten van die middelen te verminderen.
  Bijwerkingen
  Proviron is een zeer mild middel, het is maar licht hepatoxisch. Bijwerkingen die op kunnen treden zijn een aanhoudende, pijnlijke erectie en bij langdurig en hoog gedoseerde toediening een tijdelijke verkleining van de testikels. Wanneer de gebruiker nog in de groei is kan het de groei voortijdig beëindigen.

 28. WERKZAME PERIODE 8 uur
  TOEDIENING Pillen
  DOSIS 10 tot 15 mg/dag
  ACNE Nee
  WATERRETENTIE Nee
  HOGE BLOEDDRUK Mogelijk
  BESCHADIGING LEVER Nee
  AROMATISERING Nee
  DHT CONVERSIE Nee
  ONDERDR. HORMOONPROD. Nee
  EXTRA Kan gevaarlijk zijn voor mensen met hartproblemen
  De werkzame stof Sibutramine is onder de merknaam Reductil uitgebracht als medicijn tegen obesitas.
  Werking
  Reductil wordt vooral gebruikt om het hongergevoel te onderdrukken bij mensen die willen afvallen. Sibutramine zorgt ervoor dat de heropname van Serotonine, Norepinephrine en Dopamine geremd wordt waardoor deze stoffen in grotere getale actief zijn in de hersenen. Serotonine zorgt voor een verzadigd gevoel en Dopamine zorgt een stijging van je hartritme. Dat laatste betekent ook meteen een hogere lichaamstemperatuur en dus een hogere verbranding. Doordat de gebruiker sneller een verzadigd gevoel heeft eet hij minder.
  Gebruik
  Er wordt aangeraden om 10 mg Sibutramine per dag te nemen, bijvoorbeeld ’s morgens. Als dit geen effect heeft kan na een paar weken de dosis verhoogd worden naar 15 mg/dag.
  Bijwerkingen
  Sibutramine kan een aantal bijwerkingen veroorzaken, namelijk droge mond of een rare smaak in de mond, problemen met slapen, hoofdpijn, een rommelige maag, verstopping, duizeligheid, slaperigheid, menstrueerpijnen of –krampen en pijn in gewrichten of spieren. Serieuzere bijwerkingen zijn een verhoogd risico op een hartaanval of hersenbloeding voor mensen die al hartproblemen hebben.

 29. Testosteron (testosteron propionate, testosteron enanthate, testosteron cypionate, testosteron undecanoate, Sustanon) says:

  WERKZAME PERIODE Testosteron Base: < 24 uur Testosteron Propionate: 2 tot 3 dagen Testosteron Enanthate: 15 tot 16 dagen Testosteron Cypionate: 15 tot 16 dagen Sustanon: 21 dagen TOEDIENING Injecteerbare oplossing in olie of water (base) DOSIS Testosteron Base: 50 tot 200 mg/dag Testosteron Propionate: 50 tot 200 mg/dag Testosteron Enanthate: 250 tot 1000 mg/week Testosteron Cypionate: 250 tot 1000 mg/week Sustanon: 250 tot 1000 mg/week ACNE Ja WATERRETENTIE Ja, hoog HOGE BLOEDDRUK Ja BESCHADIGING LEVER Alleen bij zeer hoge doses AROMATISERING Ja, hoog DHT CONVERSIE Ja, hoog ONDERDR. HORMOONPROD. Ja, hoog EXTRA Testosteron is de koning onder de anabolen, het is een zeer populair middel dat zorgt voor een grote toename in spiermassa en kracht. Helaas kunnen gebruikers ook veel bijwerkingen ervaren. Werking van Testosteron In het lichaam converteert Testosteron voor een deel naar zowel DHT als oestrogeen. Dit oestrogeen zorgt voor een toename van glycogeenopslag en afgifte van groeihormoon, daarnaast stijgt het aantal androgeenreceptoren. De DHT en testosteron vergroten de spierkracht en –massa via de androgeenreceptor. Helaas zorgt de conversie naar DHT en oestrogeen ook voor de bijwerkingen die met deze stoffen geassocieerd worden. Bij oestrogeen zijn dit onder andere waterretentie en gynecomastie. Bij DHT zijn dit vergroting van de prostaat en verlies van het hoofdhaar. Testosteron zorgt ook voor een toename van spiervezels en beschermt tegen spierverlies tijdens cutten. Daarnaast zorgt het voor een toename van rode bloedcellen, dit zorgt voor een beter uithoudingsvermogen en beter herstel na activiteit. De oestrogeen-gerelateerde bijwerkingen kunnen geremd worden door de conversie naar oestrogeen te remmen of door de oestrogeenreceptor te blokkeren. Het eerste wordt gedaan door Proviron, Arimidex, Aromasin of Letrozole, Proviron verdient hier de voorkeur omdat het zelf ook een licht androgene werking heeft en de hoeveelheid vrije Testosteron in het lichaam doet stijgen. In het tweede geval kan nolvadex gebruikt worden om de oestrogeenreceptor te blokkeren. De DHT-gerelateerde bijwerkingen kunnen geremd worden door de conversie naar DHT te remmen. Dit kan met Finasteride. Vormen van Testosteron Testosteron is van alle steroïden is de meeste vormen geproduceerd. Toediening kan gebeuren via injectie van oplossing in olie of water, oraal of transdermaal. INJECTIE TESTOSTERON Dit is veruit de meest voorkomende vorm van Testosteron. Aan het testosteron-molecuul wordt een ester toegevoegd om de afgifte ervan te vertragen, daardoor hoeft minder vaak geïnjecteerd te worden. De meest bekende voorbeelden zijn Testosteron Propionate en Testosteron Enanthate. Zie de tabel voor de toedieningsfrequentie van de verschillende vormen van Testosteron. Het is ook mogelijk om pure Testosteron (zonder ester) te injecteren, dit is ook de enige vorm die als oplossing in water verkrijgbaar is. TESTOSTERON ESTER Hoe vaak injecteren TESTOSTERON BASE Iedere dag TESTOSTERON PROPIONATE Iedere dag of om de dag TESTOSTERON ENANTHATE Één keer per week (bij hoge doses twee keer per week) TESTOSTERON CYPIONATE Één keer per week (bij hoge doses twee keer per week) SUSTANON Twee keer per week SUSTANON Sustanon is een populaire product dat vaak wordt genomen in plaats van Testosteron enanthate. Het is een mix van kortwerkende en langwerkende Testosteron Esters waardoor er een gelijkmatige afgifte naar het bloed moet plaatsvinden terwijl er niet vaak geïnjecteerd hoeft te worden. In de praktijk moet Sustanon twee keer per week geïnjecteerd worden, terwijl Testosteron Enanthate maar één keer per week geïnjecteerd hoeft te worden. Verder zijn Testosteron Enanthate en Sustanon in vrijwel alle kuren uitwisselbaar. ORAAL TESTOSTERON Voor mensen die niet willen injecteren is het ook mogelijk om Testosteron oraal te nemen. Dit is een capsule met Testosteron Undecanoate opgelost in olie. Op deze manier wordt de Testosteron in het lymfesysteem opgenomen voordat het via de darmen naar de lever gaat, waar het overgrote deel afgebroken zou worden. Om deze reden werken Testosteron pillen, waar de Testosteron in bindmiddel gestampt is, niet. Het nadeel van de Testosteron capsules is dat ze alleen door Organon gemaakt worden en dus duur zijn, daarnaast moeten er veel capsules genomen worden wil je er profijt van hebben. TRANSDERMAAL TESTOSTERON Testosteron is ook verkrijgbaar in de vorm van een pleister of gel die op de huid aangebracht kan worden. Speciale ingrediënten zorgen ervoor dat de Testosteron door de huid opgenomen wordt. Voor hormoontherapie is deze vorm van Testosteron een goed alternatief voor mensen die niet willen injecteren. Het probleem is dat maar een deel van de Testosteron door de huid wordt opgenomen, in sommige bronnen wordt 10 % geclaimd. Voor een dosis die vergelijkbaar is met het injecteren van Testosteron zal de gebruiker dus veel m

 30. Testosteron (testosteron propionate, testosteron enanthate, testosteron cypionate, testosteron undecanoate, Sustanon) says:

  Gebruik van Testosteron
  Testosteron kan zowel gebruikt worden om te bulken als om te cutten. Het kan alleen worden genomen of gestacked worden met andere producten. Aangezien Testosteron de sterkste spierbouwer is die verkrijgbaar is worden alleen andere producten toegevoegd om de bijwerkingen van te verminderen, anders is het slimmer om meer Testosteron te nemen. In geval van een bulk kuur wordt een langwerkende versie van Testosteron (Testosteron Enanthate of Cypionate) vaak gestacked met Deca of Boldenone. Deze kuur wordt vaak gekickstart met Dianabol. Een normale dosis voor langwerkende testosteron is 250 tot 750 mg per week. Voor een cutkuur met langwerkende producten wordt Testosteron Enanthate of Testosteron Cypionate gestacked met Boldenone of Primobolan. De kortwerkende Testosteron Propionate wordt bijna altijd gebruikt om te cutten maar is net zo geschikt om te bulken. Het wordt vaak gebruikt voor kortere kuren omdat het om de 2 dagen geïnjecteerd moet worden en gecombineerd met andere kortwerkende producten. Uit praktijkervaringen blijkt dat je bij gebruik van Testosteron Propionate minder vocht en vet vasthoudt dan bij Testosteron Enanthate. Een zeer populaire cutkuur is Testosteron Propionate met Masteron Propionate, Trenbolone Acetate en eventueel Winstrol. Andere producten om Testosterone Propionate mee te stacken tijdens een cutkuur zijn Anavar en Winstrol. Testosteron Propionate wordt vaak om de dag geïnjecteerd in een hoeveelheid van 100 mg.
  Na elke kuur met Testosteron moet nagekuurd worden. Nadat de anabolen uit het lichaam verdwenen zijn kan begonnen worden met Nolvadex of Clomid. HCG kan al tijdens de kuur genomen worden voor beter herstel tijdens de nakuur. Bij lichte kuren kan voldaan worden met 20 mg Nolvadex voor 4 weken. Bij wat zwaardere kuren kan eerst 2 weken 40 mg Nolvadex genomen worden en daarna nog 2 weken 20 mg.
  Daarnaast moet tijdens de kuur op zijn minst Nolvadex beschikbaar zijn om oestrogeen-gerelateerde bijwerkingen te onderdrukken. Proviron of Arimidex zijn nog beter, Proviron kan zelfs gedurende de gehele kuur genomen worden. Zodra gynecomastie de kop op steekt moeten deze genomen worden, dat is wanneer de tepels gevoelig of pijnlijk worden, wanneer ze er puffy uit beginnen te zien of wanneer er zelfs al een knobbeltje onder de tepel ontstaat.
  Vaak wordt aan beginners aangeraden om een kuur van alleen Testosteron te nemen, bijvoorbeeld 250 of 500 mg per week voor 10 weken. Dit is een goed advies omdat de gebruiker zo merkt of hij gevoelig is voor oestrogeen- danwel DHT-gerelateerde bijwerkingen. Hij kan zijn volgende kuren plannen aan de hand van zijn ervaringen tijdens de eerste kuur.
  Bijwerkingen van Testosteron
  Doordat Testosteron de hormoonproductie onderdrukt zullen de testikels tijdelijk krimpen en kunnen soms tijdelijke erectiestoornissen optreden. Verder kunnen prostaathypertrofie, acne en vette huid, hoge bloeddruk en afname van het goede cholesterol optreden, wat problemen kan veroorzaken op de langere termijn. Ook gynecomastie kan voorkomen. Het gezicht van de gebruiker kan opzwellen door waterretentie. Andere mogelijke bijwerkingen zijn toename van lichaamshaar en uitvallen van hoofdhaar optreden. Bij vrouwen kan vermannelijking optreden.
  Testosteron kuren
  Testosteron only: De beste kuur voor beginners die willen proeven aan anabolen
  Testosteron / Deca massakuur: De ultieme massakuur voor beginners, staat garant voor veel spiermassa waardoor deze kuur zeer populair is
  Testosteron / Boldenone massakuur: Vergelijkbaar met de Testosteron / Deca massakuur, maar misschien nog wel beter doordat Boldenone voor meer honger en minder vochtretentie zorgt
  Testosteron Propionate met Winstrol cutkuur: Winstrol gecombineerd met Testosteron Propionate om spiermassa te behouden tijdens het cutten
  Testosteron Propionate met Trenbolone Acetate en Masteron Propionate cutkuur: De populaire combinatie van de kortwerkende versies van Testosteron, Trenbolon en Masteron

 31. WERKZAME PERIODE Trenbolone Acetate: 2 dagen
  Parabolan: 5 dagen
  Trenbolone Enanthate: 8 tot 14 dagen
  TOEDIENING Injecteerbare oplossing in olie
  DOSIS Trenbolone Acetate: 40 tot 75 mg/dag
  Parabolan: 40 tot 75 mg/dag
  Trenbolone Enanthate: 300 tot 600 mg/week
  ACNE Mogelijk
  WATERRETENTIE Nee
  HOGE BLOEDDRUK Ja
  BESCHADIGING LEVER Ja
  AROMATISERING Nee
  DHT CONVERSIE Nee
  ONDERDR. HORMOONPROD. Ja
  EXTRA
  Trenbolone is de meest krachtige steroïde die op dit moment verkrijgbaar is, maar moet wel met enige voorzorg genomen worden.
  Werking van Trenbolone
  Trenbolone is familie van Nandrolone (Deca), maar geeft een totaal ander resultaat. Het aromatiseert niet terwijl het veel spiermassa opbouwt en tegelijk zorgt voor vetverbranding. Het vermogen van Trenbolone om spiermassa op te bouwen is vergelijkbaar met dat van Testosteron, met als verschil dat bij Trenbolone geen oestrogeen-gerelateerde bijwerkingen als waterretentie voorkomen. Deze eigenschap is uniek voor Trenbolone.
  Trenbolone zorgt voor een stijging van het extreem anabole IFG-1 in spieren en maakt de spieren er tegelijk gevoeliger voor. Daarnaast zorgt het voor meer stikstofretentie in de spieren, waardoor meer eiwitten beschikbaar zijn voor herstel en groei. Belangrijk is dat Trenbolone zeer sterk bindt met de androgeen receptor, het is 5 keer zo androgeen als Testosteron. Deze receptor zit zowel in spieren, waar hij bij activering zorgt voor extra spierkracht, als in vetcellen, waar activering van de androgeenreceptor zorgt voor vetverlies. Om deze reden is het slim om Trenbolone te combineren met een middel als Testosteron of Dianabol, dat zorgt namelijk voor meer androgeenreceptoren in de spieren en vetcellen waardoor de werking van Trenbolone versterkt wordt.
  Een zeer interessant voordeel van Trenbolone is dat het volgens veel bronnen de “feed efficiency” en opname van mineralen bij dieren verhoogt. Er wordt geclaimd dat dit ook geldt voor mensen. Met deze “feed efficiency” wordt de FCE (feed conversion efficiency) bedoeld die gedefinieerd is als de hoeveelheid voedsel die gegeten moet worden voor een bepaalde toename in lichaamsgewicht. In de veehouderij is dit belangrijk omdat een hogere FCE betekent dat minder voedsel ingekocht en opgeslagen hoeft te worden en dus de kosten verlaagd kunnen worden. Bij bodybuilding ligt het anders, een mens kan maar een beperkte hoeveelheid voedsel tot zich nemen. Tijdens de bulk wordt het voedsel dus efficiënter gebruikt en wordt meer spiermassa opgebouwd. Er wordt ook geclaimd dat door de stijging in FCE in de cut spiermassa beter behouden blijft. Het feit dat Trenbolone de receptoren voor bepaalde hormonen die verantwoordelijk zijn voor spierafbraak blokkeert helpt hier ook bij.
  Omdat Trenbolone, net als Nandrolone maar sterker, zich bindt aan de progestageenreceptor is de combinatie van deze twee vragen om gynecomastie. Deze combinatie moet dus niet genomen worden zonder voorzorgsmaatregelen.
  Gebruik van Trenbolone
  Trenbolone kan zowel gebruikt worden om te bulken als om te cutten. Vaak wordt voor bulken de langwerkende versie Trenbolone Enanthate gebruikt bij een dosis van 400 mg per week. Zoals hierboven uitgelegd versterken aromatiserende middelen als Testosteron en Dianabol de werking van Trenbolone, bij deze combinatie zal wel wat waterretentie optreden. Pas op voor een stack met Deca. Om te cutten wordt vaak de kortwerkende versie Trenbolone Acetate gebruikt. Hiervan moet iedere dag of om de dag 75 mg geïnjecteerd worden. Hierbij kan een niet-aromatiserende steroïde als Primobolan of Winstrol genomen worden, maar ook de stack met Testosteron Propionate en Masteron Propionate is zeer populair.
  Na de kuur moet een nakuur van Nolvadex of Clomid genomen worden en tijdens de kuur kan HCG genomen worden om de hormoonproductie na de kuur sneller op gang te brengen.
  Bijwerkingen van Trenbolone
  Trenbolone heeft wat bijzondere bijwerkingen die ervoor zorgen dat niet iedereen deze steroïde kan verdragen. Omdat het niet aromatiseert zijn de normale bijwerkingen beperkt: acne, verlies van hoofdhaar en hoge bloeddruk. Deze bijwerkingen komen vooral voor bij mensen die al aanleg voor deze bijwerkingen hebben, bijvoorbeeld mensen die hun hoofdhaar uiteindelijk toch gaan verliezen. Daarnaast is gynecomastie mogelijk door de progestagene activiteit van trenbolone, dit kan voorkomen worden door Arimidex of Letrozole te nemen.
  Tot nu toe is er niks aan de hand, maar trenbolone kan nog wat anderen bijwerkingen veroorzaken. Dat zijn slapeloosheid, overmatig zweten (ook ’s nachts), een verhoogd hartritme, onrust en soms angstaanvallen , verlies van libido en erectiestoornissen. Die laatste twee zijn van tijdelijke aard, komen alleen voor als de dosis Trenbolone te hoog is en kunnen dan voorkomen worden door Trenbolone te stacken met Testosteron. De andere bijwerkingen komen ogenschijnlijk willekeurig bij gebruikers voor en kunnen soms voorkomen worden door de dosis te verla

 32. WERKZAME PERIODE 16 uur
  TOEDIENING Pillen
  DOSIS 40 tot 60 mg/dag
  ACNE Mogelijk, zeker bij hogere doses
  WATERRETENTIE Nee
  HOGE BLOEDDRUK Komt soms voor
  BESCHADIGING LEVER Ja, maar in beperkte mate
  AROMATISERING Nee
  DHT CONVERSIE Nee
  ONDERDR. HORMOONPROD. Ja, in beperkte mate
  EXTRA
  Turinabol is in de jaren 60 veel gebruikt door Oost-Duitsers om te winnen op de Olympische Spelen. Het is een afgeleide van dianabol, maar is veel milder.
  Werking van Turinabol
  Ook al is Turinabol een afgeleide van Dianabol, zijn werking is heel verschillend. Zo is turinabol veel milder in effect en bijwerkingen. Van Turinabol kun je vooral kracht- en lage massawinst verwachten. Omdat het niet aromatiseert is turinabol vooral geschikt voor kracht en cutkuren. In de lever maakt het Testosteron vrij dat daar door bepaalde enzymen vastgehouden wordt en daardoor is het een interessante toevoeging aan een stack, oraal ingenomen Winstrol heeft datzelfde effect. Turinabol is een stuk minder levertoxisch dan Dianabol.
  Gebruik van Turinabol
  Turinabol wordt vooral genomen voor kracht en droge massa. Omdat het een milde steroïde is is het populair bij beginners en mensen die zo min mogelijk risico’s willen lopen, maar wel wat chemische ondersteuning willen. Normaal gesproken wordt 40 tot 60 mg per dag genomen voor een maximum van 8 weken. Na de kuur kan Nolvadex of Clomid helpen de natuurlijke testosteronproduktie weer op gang te brengen.
  Bijwerkingen van Turinabol
  Turinabol is een redelijk mild middel. Mogelijke bij werkingen zijn bemoeilijkte bloedstolling, acne en vette huid, ook kunnen de testikels tijdelijk krimpen en kunnen tijdelijke erectiestoornissen voorkomen. Verder kan gynecomastie voorkomen, vooral bij gevoelige individuen. Bij vrouwen kan vermannelijking optreden.
  Turinabol kuren
  Turinabol only: Een leuk beginnerskuurtje voor wat extra spierkracht en -massa
  Winstrol met Turinabol: Combinatie van Winstrol met het milde Turinabol voor wat meer kracht en massa

 33. WERKZAME PERIODE 8 uur
  TOEDIENING Pillen of injectie van oplossing in olie of suspensie in water
  DOSIS Tabletten: 30 tot 70 mg/dag, injectie: 50 mg/dag
  ACNE Zelden
  WATERRETENTIE Zelden
  HOGE BLOEDDRUK Zelden
  BESCHADIGING LEVER Ja
  AROMATISERING Nee
  DHT CONVERSIE Nee, het is een afgeleide van DHT
  ONDERDR. HORMOONPROD. Laag
  EXTRA
  Winstrol, ook vaak Stromba genoemd, is een van de meest populaire steroïden en wordt vooral gebruikt om te cutten.
  Werking van Winstrol
  Winstrol is verkrijgbaar in een injecteerbare en oraal in te nemen vorm, in allebei deze producten zit exact dezelfde stof. Stanozolol is gemodificeerd om opname door de lever te overleven en is daardoor levertoxisch. Wanneer je winstrol injecteert lijdt de lever veel minder onder het gebruik dan bij orale inname. Winstrol levert weinig massa, maar wel een grote krachttoename. Het aromatiseert zelf niet, dus problemen met vocht komen niet voor. Om deze redenen is winstrol vooral geschikt om te cutten. Vaak wordt het aan het einde van de cutkuur gebruikt om kracht te herstellen en de spieren een nog wat drogere look te geven. Oraal ingenomen winstrol schijnt ook testosteron vrij te maken dat normaal gevangen wordt door geslachtshormoon bindend globuline (SHBG). Daarnaast wordt gesuggereerd dat winstrol progestageenreceptor kan blokkeren en zo de progestageen gerelateerde bijwerkingen van bijvoorbeeld nandrolon, daling van libido en gevoel van lusteloosheid, vermindert. Ook stimuleert winstrol de aanmaak van rode bloedcellen waardoor het interessant is voor duursporters.
  Gebruik van Winstrol
  Omdat het levertoxisch is mag oraal ingenomen Winstrol niet te lang gebruikt worden, maximaal 8 weken. Daarbij is een dosis van 50 mg per dag normaal. Wat betreft stacken past Winstrol goed bij Anavar of in de laatste 6 weken van een cutkuur, bijvoorbeeld Testosteron met Boldenone. Bij gebruik van alleen winstrol is een nakuur niet per sé nodig, maar wel aan te bevelen voor sneller herstel. Winstrol injecteren kan aantrekkelijk zijn omdat dat beter is voor de lever, maar dan moet er elke dag geïnjecteerd worden, wat voor de meeste mensen verre van comfortabel is. Over Winstrol gebruik door vrouwelijke sporters worden gemengde berichten gegeven. De ene bron claimt dat vrouwen geen Winstrol moeten nemen vanwege risico op vermannelijking, terwijl de andere bron claimt dat een kuur van 10 mg winstrol per dag, gecombineerd met Primobolan en HGH (Human Growth Hormone) een geschikte kuur voor een vrouw is om flink wat massa aan te zetten.
  Bijwerkingen van Winstrol
  Bij gebruik van Winstrol kunnen de gebruikelijke DHT-gerelateerde bijwerkingen optreden: vergroting van de prostaat, acne en vette huid, afnamen van het goede cholesterol in het bloed en verlies van hoofdhaar. Het lichaamshaar kan toenemen en bij vrouwen kan vermannelijking optreden.
  Winstrol kuren
  Winstrol only: Leuk beginnerskuurtje voor wat extra spierkracht en massa of cutten
  Winstrol met Anavar: Combinatie met het milde Anavar voor cut met solide resultaten
  Winstrol met Turinabol: Combinatie met het milde Turinabol voor wat meer kracht en massa
  Winstrol met Dianabol: Een wat zwaardere combinatie met Dianabol voor flinke spiermassa en -kracht
  Testosteron Propionate met Winstrol: Winstrol gecombineerd met Testosteron Propionate om spiermassa te behouden tijdens het cutten

Comments are closed.