13 thoughts on “Alles over HGH/STH Groeihormonen  

 1. Hier zullen we u bewijs presenteren dat uit onderzoeken naar voren is gekomen en kunt u voor u zelf uitmaken of hetgeen dat wij beweren waar is.
  HGH is al veel langer bekent dan velen van ons zich zullen realiseren, maar het meeste, voor ons interessante onderzoek, is pas in de laatste tientallen jaren verricht. In het verleden moesten hormonen worden gehaald uit de lichamen van overleden donoren. In de jaren 80 hebben onderzoekers echter een manier gevonden om met hulp van DNA technologie deze stof na te maken in het laboratorium. Dit was de doorbraak die de weg inluidde voor iedereen die het wil om HGH stimulators te gebruiken in het alledaagse leven.
  In 1990 werd er een zeer belangrijke studie gedaan door de Medical Collage of Wisconsin. Zij ontdekten dat HGH heel veel kan betekenen om de effecten van verouderingsverschijnselen tegen te gaan. Het onderzoek concludeerde dat het gebruik van HGH kan leiden tot een biologische verjonging van 10 tot wel 20 jaar.
  In deze studie werden 21 mannen van tussen de 61 en 81 jaar met allen een redelijk laag niveau van HGH in hun bloedstroom getest of HGH een positief effect had. 12 van hen kregen een injectie en 9 niet.
  Na 6 maanden werden de twee groepen vergeleken. Van de mannen die een injectie hadden gekregen, bleek dat deze een vetreductie hadden van 14,4% en een vergroting van de spiermassa van 8,8%! Het ‘normale’ verdunnen van de huid, dat bij de meeste van ons voorkomt op latere leeftijd.
  Nu zijn er duizenden studies die gelijksoortige bevindingen aantonen. Een HGH behandeling kan de verschijnselen van veroudering tegen gaan.
  Het is duidelijk dat supplementen die uw lichaam bevorderen in het aanmaken van HGH uw lichaam verbeterd. Bekijk producten om uw HGH niveau op te krikken.

 2. Zeer interresant wist niet precies wat HGH was maar door deze uitleg ben ik weer wat wijzer geworden, echt goed van jullie deze forum

 3. WAT IS HGH PRECIES?
  HGH komt in het lichaam natuurlijk voor als somatropin die uit een 191 aminozuurketting bestaat. HGH zorgt als we jong zijn voor groei van botten, spieren en andere weefsels.
  Als we volwassen zijn houdt HGH zich meer bezig met het behouden van spieren, zorgen voor een sterk immuun systeem, stofwisseling regulatie en handhaaft en herstelt de huid en andere weefsels.
  Onze eigen natuurlijke aanmaak is het hoogst tijdens de pubertijd (met name tijdens de groei spurt) De daling van de natuurlijke aanmaak begint vooral boven de 30 effect te hebben, tegen de tijd dat we 60 zijn maken we ongeveer 10% aan in verhouding van de aanmaak tijdens onze jeugd.
  De gevolgen hiervan:
  Meer vet toename
  Spierafbraak en zwakkere botten(osteoporose)
  Slechtere huidstructuur
  Verminderde hersenenfunctie, verlies van intellect met het verouderen.
  Verminderde seksuele prestaties.
  Daling van algemene fysiek en geestelijk gesteldheid
  Verlaging van het herstel tijdens perioden rust (slaap)
  Depressie en moeheid.
  Voor bodybuilders zijn HGH en IGF-1 de enige substantie die hyperplasie in werking kunnen stellen, dus het creëren van nieuwe spiercellen. Terwijl anabolen steroïden hypertrofie kan veroorzaken (dus de groei van die cellen). Ook verbetert HGH de eiwitsynthese wat dus de hypertrofie weer ondersteund. Verder versterkt HGH bindweefsels, kraakbeen en pezen.
  HOE WORDT HGH VRIJGEGEVEN IN HET LICHAAM?
  HGH wordt afgescheiden in het lichaam door hypofyse-voorkwab. De afgifte wordt in de hersenen geregeld door twee stoffen: ‘growth hormone releasing factor’ en somatostatine. Ze komen via speciale bloedvaten in de hypofyse. ‘Growth hormone releasing factor’ heeft als functie het stimuleren van de afgifte, terwijl somatostatine de afgifte juist afremt. Groeihormonen worden niet gelijkmatig geproduceerd maar in korte perioden. De aanmaak van groeihormonen vindt plaats bij lichaamsbeweging (stress) en ongeveer twee uur na het inslapen. Tijdens de eerste uren van slaap (diepe slaapstadia), wordt Somatostatin uitgezet en GHRF wordt aangezet, resulterend in uitbarstingen HGH.
  Zodra HGH wordt vrijgegeven, is het zeer kortstondig, meestal ongeveer een half uur. Tijdens dit half uur, gaat het naar de lever wat als gevolg IGF-1 gaat produceren.
  HOE DOET HGH ZIJN WERK?
  Zoals hierboven vermeld, is HGH kortstondig, maar alsnog is het effect vrij groot, direct dan wel indirect.
  Een van de directe gevolgen van HGH is dat het bindt op een aantal receptoren. Met name de receptoren bij vetcellen worden aangesproken en gestimuleerd vet af te stoten/geven. Als er genoeg stress is geweest op de spiercellen door trainen kan er hyperplasie ontstaan(celdeling)
  Indirect zorgt HGH dus voor productie van IGF-1 in de lever. IGF-1 zorgt op haar beurt weer voor herstel en versterking van kraakbeencellen die de beengroei stimuleren en de creatie van nieuwe spiercellen. IGF-1 zorgt verder voornamelijk voor eiwitsynthese in de spieren.(herstel)
  Verder heeft het natuurlijk ook minder positieve gevolgen, de belangrijkste 2 zijn de verminderde insulinegevoeligheid en daling van de werking van de schildklier (conversie van T-4 naar T-3) Dit is dan ook de reden waarom mensen die HGH gebruiken T-4 of T-3 erbij nemen om dit te compenseren en dat gebruikers van HGH die ook met insuline te werk gaan deze 2 stoffen beter niet tegelijk kunnen nemen.(alleen het tijdstip bedoel ik hiermee)
  HOE VERHOOG IK MIJN NIVEAUS VAN HGH?
  Er zijn een aantal methoden om natuurlijk HGH productie te stimuleren, vooral
  L-arginine en glutamine stimuleren onze natuurlijke aanmaak. Echter dit zal niet voldoende zijn om er daadwerkelijk iets van te merken.
  Dus dan blijft er maar 1 ding over: injecteren van HGH.
  INJECTEERBARE HGH EN HET GEBRUIK
  HGH komt alleen voor als gevriesdroogd poeder. Mocht je het vloeibaar tegen komen is het FAKE. Je kunt HGH intramusculair injecteren maar de meeste mensen kiezen toch liever subcutaan (onder de huid) wegens het gemak. Er zijn zover ik weet geen studies of logs van gebruikers die voordelen halen met lokale HGH in getrainde spieren. HGH is vrij onstabiel van aard, daarom moet het tegen hitte en licht worden beschermend. Bewaar het daarom in een koelkast. (Maximaal 48 uur er buiten als richtlijn)
  HET OPNIEUW SAMENSTELLEN VAN EN HET METEN VAN HGH
  Aangezien HGH in gevriesdroogd poeder komt moet je het eerst verdunnen met een vloeistof. Het meest gebruikelijk is Bacteriologisch Water (BW), Steriel Water, of zelfs vloeibare vitamine B12. Het verschil tussen BW en Steriel water is dat BW eigenlijk steriel water is met een kleine toevoeging van Benzyl alcohol. Het voordeel van het kiezen van BW boven steriel water is dat de HGH (opgeloste versie) langer stabiel blijft. (tot wel 3 weken)
  De gevriesdroogde vials HGH komen meestal in 10 i.u. voor, maar ook andere doseringen zoals 8 i.u. zijn ook verkrijgbaar alleen minder voorkomend bij ons in Nederland.
  Dus gaan we voor het gemak uit van vials 10 i.u.
  H

 4. HET OPNIEUW SAMENSTELLEN
  1.) Neem een alcoholdoekje en veeg het rubber van de HGH vial en van je oplossing af(BW, steriel water, B12).
  2.) Neem een injectie naald en zuig de oplossing op. Meestal is dit 1 ML BW wat bijgeleverd wordt. Maar houdt rekening met deze doseringen want dit zal later bepalen hoeveel je moet nemen voor het gewenste aantal te injecteren i.u. Spuit de oplossing hierna bij de HGH. Doe dit rustig!
  Zelf vul ik vaak de injectie naald met een beetje lucht en doe dit in de HGH vial. De reden hiervoor is dat er onderdruk is in de HGH vial. Als je dus niet oppast tijdens het verdunnen wordt de verdunning en een keer naar binnen gezogen. Dit kan je HGH beschadigen. Door dus eerst de onderdruk weg te namen heb je hier geen last meer van.
  3.) Neem daarna even de tijd, totdat alles volledig is opgelost. Hierna is de HGH klaar voor gebruik. Als je niet alles in 1x neemt moet je alsnog het terug zetten in de koelkast. Als je BW hebt gebruikt is het 3 weken stabiel met Steriel water ongeveer 5 dagen.
  HET METEN
  Als je dus een 10 i.u. HGH had en verdunt hebt met 1 ML BW dan is 1ML=10 i.u.
  Dus zuig met een insuline naald voor bijvoorbeeld 5 i.u. dan 0.5 ML op.
  De makkelijkste insuline naalden om mee te werken:
  Microfine insulinespuiten 0,5ml U100 0,33mm (29G) x 12,7mm (25 euro per 100 stuks)
  http://www.trio-medical.nl/microfine…mm-p-1966.html.
  De verdeling op deze insuline naalden is nauwkeurig.
  Er gaat dus 0.5 ML in deze 0.5 ML is verdeeld in 50 streepjes (per 10 een grotere)
  DOSSERING
  Allereerst wil ik zeggen: verwacht geen wonderen. Als je bijvoorbeeld 10 KG spier wilt aankomen in 10 weken dan ben je met HGH aan het verkeerde adres. HGH heeft de tijd nodig om zijn werk te doen (minimaal 4 maanden of langer) De reden hiervoor is dat de aanmaak van IGF-1 in de lever door HGH cumulatief is van aard. Dus hoe langer gebruik hoe hoger de IGF-1 niveau’s (er is wel een maximum). Het verbeterde gebruik van de voedingstoffen en mobilisering van vet zal wel snel merkbaar zijn, maar de daadwerkelijke zichtbare veranderingen van de spieren komen pas vaak na 3 maanden.
  Voor anti-veroudering, algemene gezondheid & vet mobilisering
  Voor deze doeleinden, zal een dosis 2-3 iu’s per dag voor de meerderheid volstaan.
  Voor het bereiken van spiergroei en het wezenlijk verbeteren van de lichaamssamenstelling
  Met deze bedoeling zal een dosis 4-8 iu’s per dag noodzakelijk zijn. De meeste mensen zullen zeer goed gaan bij een dosis van 4-5 iu’s per dag.
  De meeste mensen ervaren, vooral bij de eerste keer HGH gebruik pijn in de gewrichten, het hoogte punt is meestal rond de 3-4 weken gebruik.
  Daarna zal het wegtrekken. Daarom kan je beter bij de eerste keer gebruik van HGH de dosering opbouwen en bijvoorbeeld te starten met een dosering van 2 i.u.
  Bij doseringen hoger dan 2-3 i.u. per dag heeft het verdelen van de dosering gunstig effect omdat je lichaam niet gewend is met hogere doseringen om te gaan.
  Hoeveel dagen per week te injecteren?
  ELKE DAG
  Er zijn talloze theorieën over het gebruik van HGH, de benodigde doseringen zijn wel vrij wel bekend voor vetverbranding en spiergroei,
  echter wat nu het meest effectief is wat betreft het aantal dag per week te injecteren is nog vrij onduidelijk.
  De meeste “experts” zijn er wel allemaal over eens dan 7 dagen per week (oftewel ED) op lange termijn niet nodig is en geen beter resultaat levert dan 6 on/1 off of 5 on/2 off. Er is alleen in de eerste X aantal weken een voordeel voor de opbouw van IGF-1 niveau’s (cummulatief)
  Naast de besparing in de kosten is het ook nog gedeeltelijk wetenschappenlijk te onderbouwen.
  Dit komt omdat natuurlijk gezien zeker in je jeugd HGH ook vrij komt in kortere perioden van ongeveer 4 dagen van hogere doseringen en daarna weer tot normale niveau’s daalt.
  (zie burst theorie voor meer uitleg).
  Verder zou het voordelen opleveren voor eventuele onderdrukking (wat minimaal is) zodat je natuurlijke productie beter blijft functioneren.
  OM DE DAG
  De laatste tijd komen er meer gebruikers die voor de EOD aanpak kiezen of alleen injecteren op trainingsdagen. De motivatie voor alleen op trainingsdagen te injecteren lijkt me vrij duidelijk omdat dan de spierherstellende eigenschappen van HGH het best benut kunnen worden. Echter dit is niet de belangrijkste motivatie voor velen. Veel gebruikers hebben minder last van bijwerking door EOD te injecteren (bijv 10 i.u. EOD) tegenover ED injecties (bijv 5 i.u. ED) Voornamelijk last van gewrichtpijntjes is bij velen stukken minder.
  4/3 / Alleen op trainingsdag
  Er zijn ook gebruikers die 4 on 3 off HGH gebruiken dit zijn vaak mensen die dan ook 4 x in de week trainen. Dit is dus zowat het zelfde als EOD. Sommigen kiezen ervoor ook op deze 4 dagen hogere doseringen te gebruiken (dit gaat de kant op van de burst theorie)
  KEUZE
  De keuze voor welke aanpak het meest effectief is ligt aan de gebruiker zelf. Welke dosering hij neemt per dag en met

 5. KEUZE
  De keuze voor welke aanpak het meest effectief is ligt aan de gebruiker zelf. Welke dosering hij neemt per dag en met welk protocool hij de minste bijwerkingen ervaart.
  Misschien een goed idee is de eerste X aantal weken wel elke dag te zetten omdat igf-1 levels zo snel mogenlijk omhoog te krijgen en daarna over te stappen naar EOD, 4/3 of 5/2.
  Elke dag injecties op lange termijn heeft dus geen toegevoegde waarde alleen dat je portemonnee wat leger begint te worden.
  Het is wel aanbevolen, maar geen must dat als je minder dagen injecteert, dan je dan op de dag dat je WEL injecteert ook de dosis hoger is dan dat je het elke dag zou doen zodat je ongeveer even hoog zit in het aantal i.u.’s per week.
  Voorbeeld / ideeen
  Start:Week 1 t/m 8
  Snel opbouwen hoge IGF-niveau’s
  5 i.u. ED (35 i.u. per week)
  Daarna: Week 9 t/m 20-30-40(etc)
  5-7 i.u. 5 on /2 off (25-35 i.u. per week)
  of
  5-9 i.u. 4 on /3 off (20-36 i.u. per week)
  of
  5-10 I.u. EOD (17.5 tot 35 i.u. per week )
  TIMING
  Zoals eerder vermeld produceert het lichaam zelf tijdens de eerste uren van slaap en vlak na trainen eigen HGH.
  De beste tijden voor het injecteren van HGH (bijvoorbeeld van 5 i.u. per dag) zou dan zijn bij opstaan en ergens in de middag (als je ’s avonds traint).
  Dit is vooral goed voor de sporters die maximaal willen groeien.
  Echter voor het gebruik tegen ouderdom is het beter om het natuurlijke proces na te bootsten, dus is vlak voor het slapen beter.
  Compensatie van de negatieve effecten :
  Voor de verminderderde werking van de schildklier:
  T3 25-50 per dag of 100-200 MCG t4 per dag.
  Het wordt laatste tijd gebruikelijker om t4 te nemen
  (voor onderbouwing zie andere thread)
  efficienter maken van HGH!!
  http://www.mindandmuscle.net/mindand…D=42&pageNum=1
  Voor de insulineweerstand:
  Het injecteren van een paar i.u. insuline.
  Er zijn ook een aantal natuurlijke alternatieven:
  Voeding
  Uit onderzoek is gebleken dat sommigen gewoonten met eten effect hebben op de gevoeligheid voor insuline.
  Verzadigde vetten zoals gefrituurde vetten zorgen bijvoorbeeld voor MINDER gevoeligheid.
  Vezelrijk voedsel en onverzadigde vetten (omega bij voorkeur) zorgen voor MEER insuline gevoeligheid.
  Kaneel!
  1/8 theelepel bij iedere maaltijd kan in theorie zorgen voor 300% meer gevoeligheid!
  Supplementen (allemaal makkelijk te vinden bij supplementen winkels)
  De belangrijkste op een rijtje:
  L-Arginine:
  Bij inname van 2-4 gram L-arginine met een post-workout shake wordt de glycogeen synthese met 30-40% verhoogt.
  Verder zorgt l-arginine ook voor N.O. (nitric oxide ) aanmaak
  L-Glutamine:
  Zorgt ook voor glycogeen synthese, waardoor de insuline gevoeligheid toeneemt.
  20 Gram per dag is voldoende
  Taurine:
  Zorgt ervoor dat cholesterol vloeibaar blijft in het lichaam. Cholesterol werkt negatief op insuline gevoeligheid. Met taurine kan dit dus voorkomen worden .
  2-4 gram per dag is voldoende.
  HGH + Insuline
  Hoe vullen HGH en Insuline elkaar aan of verhinderen elkaar slechte eigenschappen
  1. Insuline kan vet opslaan – HGH zorgt voor vet afname/mobilisering
  Insuline zorgt voor opname van de benodigde voedingstoffen helaas kan er ook vet mee opgeslagen worden. HGH zorgt juist voor afname van lichaamsvet.
  Hierdoor kan je een van de negatieve kanten van insuline gebruik beperken
  2. Insuline stimuleert de opname van ongeveer de helft van de aminozuren voor spierherstel en ongeveer de andere helft zorgt HGH voor.
  HGH zonder AAS of insuline werkt vooral antikatabool en haast niet anabool.
  Dit komt omdat HGH alleen niet de opname van alle benodigde aminozuren voor herstel in de spieren kan stimuleren, voor de andere helft zorgt insuline voor.
  Hierdoor instaat er synergie (1+1=3)
  Verder is HGH en andere hormonen opgebouwd uit een keten van aminozuren (HGH is 191 aminozuren). Omdat insuline de opname van aminozuren en andere voedingsstoffen verbeterd zou ook in theorie de opname van HGH beter moeten worden in de spiercellen.
  3. Insuline verbeterd T-4 naar T-3 conversie – HGH verhindert deze conversie
  Dit lijkt me duidelijk. Bij gebruik van insuline tijdens HGH is extra T-4 niet meer nodig of in mindere mate.
  4. IGF-1 is langer actief
  Verder komt er IGF-1 vrij door HGH en zoals bekend vullen IGF-1 en insuline elkaar uitstekend aan, zodat de IGF-1 langer actief en effectiever wordt.
  De toevoeging van insuline is dus een OPTIONEEL
  Je kunt de negatieve invloed van HGH op de insulinegevoeligheid al een heel eind compenseren door voeding en bepaalde supplementen.
  Echter werkt insuline naast de compensatie voor de HGH ook nog eens als een super nutrient pusher, (zie INSULINE FAQ) en zorgt dus voor synergie.
  Maar insuline blijft voor de rest een zeer gevaarlijk middel wat absoluut niet voor beginners is!

 6. Effect op spieren, kracht en proteïne metabolisme.
  Effect of growth hormone and resistance exercise on muscle growth in young men
  http://ajpendo.physiology.org/content/262/3/E261.short
  Effect of recombinant human growth hormone on the muscle strength response to resistance exercise in elderly men.
  http://jcem.endojournals.org/content/79/5/1361.short
  The effect of recombinant human growth hormone and resistance training on IGF-I mRNA expression in the muscles of elderly men
  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/1…03.051722/full
  Short-term growth hormone treatment does not increase muscle protein synthesis in experienced weight lifters
  http://jap.physiology.org/content/74/6/3073.short
  Lack of effect of recombinant human growth hormone (GH) on muscle morphology and GH-insulin-like growth factor expression in resistance-trained elderly men.
  http://jcem.endojournals.org/content/81/1/421.short
  Growthhormone acutely stimulates skeletal muscle but not whole-body protein synthesis in humans
  http://www.sciencedirect.com/science…2604959390285V
  Effect of Human Growth Hormone on Muscle and Adipose Tissue Metabolism in the Forearm of Man
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC442018/µ
  Growth hormone acutely stimulates forearm muscle protein synthesis in normal humans
  http://ajpendo.physiology.org/content/260/3/E499.short
  Myostatin Is a Skeletal Muscle Target of Growth Hormone Anabolic Action
  http://jcem.endojournals.org/content/88/11/5490.short
  Growth hormone and athletes.
  http://ukpmc.ac.uk/abstract/MED/3299611
  Growth hormone administration to normal animals leads to muscle hypertrophy, but this muscular growth is not accompanied by increased strength.
  ———- Post toegevoegd Tue 10 Jul 2012 om 18:48 ———-
  Bijwerkingen en uitleg.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Cytochrome_P450
  http://en.wikipedia.org/wiki/CYP3A4
  Cytochrome P450 Inhibition: Frequently Asked Questions
  http://www.bdbiosciences.com/externa…bition_faq.pdf
  P450 Drug Interaction Table: Abbreviated “Clinically Relevant” Table
  http://medicine.iupui.edu/clinpharm/…icalTable.aspx
  Modified expression of cytochrome P450 mRNAs by growth hormone in mouse liver
  http://www.pharmacy.msu.ac.th/resear…ouseliver..pdf
  Growth hormone regulation of hepatic cytochrome P450 expression in the rat
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1496921
  Growth Hormone Regulation of Sex-Dependent Liver Gene Expression
  http://mend.endojournals.org/content/20/11/2613.short
  Gender differences in drug metabolism regulated by growthhormone
  http://www.sciencedirect.com/science…57272594000565
  Sexually Dimorphic Regulation of Hepatic Isoforms of Human Cytochrome P450 by Growth Hormone
  http://jpet.aspetjournals.org/content/316/1/87.full.pdf
  Sex-specific, Growth Hormone-regulated Transcription of the cytochrome P450 2C11 and 2C12 genes.
  http://www.jbc.org/content/267/6/3907.short
  Somatostatin is required for masculinization of growth hormone–regulated hepatic gene expression but not of somatic growth
  http://www.jci.org/articles/view/11941
  A dual role of growth hormone as a feminizing and masculinizing factor in the control of sex-specific cytochrome P-450 isozymes in rat liver
  http://joe.endocrinology-journals.or…20/2/311.short
  enz… http://scholar.google.be/scholar?sta…sdt=0&as_vis=1
  The Effect of Ageing on Cytochrome P450 Enzymes: Consequences for Drug Biotransformation in the Elderly
  http://www.farm.ucl.ac.be/Full-texts…ier-2007-2.pdf
  ‘Anti-aging’ Growth Hormone May Shorten (Not Lengthen) Life
  http://www.thomasmaymedicalwriter.co…en)%20Life.pdf
  Growth Hormone May Shorten Life Span, Study Finds
  http://www.ohio.edu/news/00-01/98.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/Telomere
  Telomeres and Aging – Understanding Cellular Aging
  http://longevity.about.com/od/resear…/telomeres.htm
  Tamoxifen Alters Hepatic Cytochrome P450 Enzyme Expression and Circulating Growth Hormone Levels in Intact Male Rats
  http://www.pharmagateway.net/Article…41458.81836.c4
  Binding prolactine receptor.
  http://www.drugbank.ca/drugs/DB00052
  Prolactin receptor
  Pharmacological action: yes
  This is a receptor for the anterior pituitary hormone prolactin
  Organism class: human
  UniProt ID: P16471
  Gene: PRLR
  Protein Sequence: FASTA
  Gene Sequence: FASTA
  SNPs: SNPJam Report
  References:
  1.Keeler C, Jablonski EM, Albert YB, Taylor BD, Myszka DG, Clevenger CV, Hodsdon ME: The kinetics of binding human prolactin, but not growth hormone, to the prolactin receptor vary over a physiologic pH range. Biochemistry. 2007 Mar 6;46(9):2398-410. Epub 2007 Feb 6. Pubmed
  2.Ahmed TA, Buzzelli MD, Lang CH, Capen JB, Shumate ML, Navaratnarajah M, Nagarajan M, Cooney RN: Interleukin-6 inhibits growth hormone-mediated gene expression in hepatocytes. Am J Physiol Gastrointest Liver Physiol. 2007 Jun;292(6):G1793-803. Epub 2007 Mar 29. Pubmed
  3.Moderscheim TA, Gorba T, Pathipati P, Kokay IC, Grattan DR, Williams CE, Scheepens A: Prolactin is involved in glial r

 7. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and everything. Nevertheless think about if you added some great pictures or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and video clips, this website could undeniably be one of the very best in its niche. Superb blog!

 8. Resources just like the one you mentioned here will likely be very useful to myself! I will post a web link to this page upon my blog. I am sure my visitors will discover that very useful.

  • Hi, thanks for that, we can always use more visitors on our website we appreciate that very when you link?
   Fine day Greeting Anabolen-online team

 9. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something informative to read?

Comments are closed.